Vianočné stromčeky skončili svoju púť v Kanade

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2017, 12:29
  • Autor:vd/am

Vianočné stromčeky už takmer zmizli z piešťanských ulíc. Obyvateľom s odprataním pomohli pracovníci Služieb mesta Piešťany (SMP). Zvoz vykonávali aj pomocou vlečky ťahanej traktorom, ktorá ich z celého intravilánu vozila na Vrbovskú cestu do mestskej časti Kanada. Okrem stromčekov mizne aj vianočná výzdoba, ktorú technici demontujú.

Stromčeky podrvili, háčiky odstránili


„Stromčeky naši pracovníci zvážali na manipulačnú plochu na Vrbovskej ceste, kde ich potom drvili a odstraňovali kovové háčiky,“ uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová. Na otázku, či takýto osud postihol aj veľké vianočné stromčeky z centra mesta a zo sídlisk, riaditeľka odpovedala: „Všetky vianočné stromčeky z Piešťan, aj mestské, končia na manipulačnej ploche.“

Mesto teda aj tentoraz využilo manipulačnú plochu na dočasné zhromažďovanie biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) zo záhrad a parkov. „Na tejto ploche nevzniká kompost. Konáre, lístie a trávu tu podrvia a naložia na kamión, ktorý ich odváža zazmluvnenou spoločnosťou do kompostárne v Bernolákove,“ uviedla H. Dupkaničová.

Odpad je na manipulačnej ploche zhromažďovaný z činnosti SMP, zo zberného dvora a z hnedých nádob na BRO od občanov. „Odvoz BRO a jeho zhodnotenie v zmysle zákona o odpadoch nás – Mesto Piešťany – v roku 2016 stálo približne 54 500 eur,“ dodala riaditeľka.

Svetelnú výzdobu demontujú


Koncom januára začali pracovníci SMP odstraňovať aj vianočné ozdoby. Zo stromčeka v centre Winterovej ulice zmizli svetielka, na stĺpoch verejného osvetlenia už budú obyvatelia svietiace ozdoby hľadať márne. „Demontované sú priebežne podľa pracovnej vyťaženosti elektrikárov SMP,“ uviedol vedúci strediska údržby Peter Fiala. Po demontovaní kontrolu funkčnosti nerobia. „Technický stav a kontrola, prípadné opravy sa vykonávajú pred ich osadením. Poruchové a odcudzené žiarovky vymieňame a dopĺňame,“ skonštatoval P. Fiala. Dodal, že k stavu a funkčnosti sa bude vedieť vyjadriť v novembri, keď sa na Valovej ulici začnú opäť pripravovať na zimnú sezónu.

Zatiaľ je predpoklad, že i v nasledujúcom vianočnom období uvidíme rovnaké žiarovky ako doposiaľ. „Budú sa používať naďalej, kúpu nových nemáme naplánovanú,“ dodal na záver vedúci strediska údržby.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund