Tamajka a spol. chcú podať už druhú žalobu na TAVOS

  • Spravodajstvo
  • 20. októbra 2016, 10:36
  • Autor:pror/SITA

Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) buduje kanalizáciu v obci Kátlovce v okrese Trnava bez verejného obstarávania a pridraho. Tvrdí to piešťanský primátor Miloš Tamajka, primátorka Vrbového Ema Maggiová a spolu s nimi traja starostovia okolitých obcí po analýze viacerých zmlúv. Svoje zistenia prezentovali pred novinármi v utorok 11. októbra v zasadačke Mestského úradu v Piešťanoch. Predstavitelia TAVOS-u ich tvrdenia odmietajú.

Predseda dozornej rady a primátor Trnavy Peter Bročka si dal v tejto súvislosti zhromaždiť celú dokumentáciu k investícii v dedine pri Trnave, ktorou sa v pondelok tento týždeň zaoberala dozorná rada. V prípade zistenia neefektívneho vynakladania peňazí je pripravený vyvinúť tlak na zastavenie investície v Kátlovciach.

„Zistili sme pri tejto investícii mnoho nejasností, ktoré nie sú vysvetlené. Cena bola podľa nášho názoru neúmerne navyšovaná, a čo je najdôležitejšie, predstavenstvo spoločnosti neschvaľovalo zmluvu s dodávateľom a nerobilo sa ani verejné obstarávanie,“ povedala starostka Maduníc Alena Jelušová. Podozrenie z tunelovania spoločnosti je podľa nej také silné, že skupina primátorov a starostov v najbližších dňoch vraj podá v tejto súvislosti trestné oznámenie.

TAVOS podľa vydaného stanoviska investičnú akciu prebrala od obce Kátlovce a s ňou aj všetky práva a povinnosti, vrátane predtým vybraného dodávateľa Mariána Sahula z firmy Staveko. Týmto spôsobom nebol podľa predstaviteľov vodární porušený zákon o verejnom obstarávaní ani smernica samotnej spoločnosti. „Celou záležitosťou sa bude na svojom najbližšom zasadnutí zaoberať dozorná rada TAVOS-u,“ povedal ešte minulý týždeň P. Bročka.

Na mimoriadnom valnom zhromaždení TAVOS-u v máji tohto roka akcionári na návrh P. Bročku odvolali z postu predsedu dozornej rady M. Tamajku a členku dozornej rady E. Maggiovú. Bročka návrh na ich odvolanie zdôvodnil dlhodobou stratou dôvery, čo podľa neho spôsobovalo problémy aj pri chode spoločnosti.

TAVOS je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcie vlastní 98 miest a obcí regiónu, najväčším akcionárom je s takmer 30 percentami akcií Mesto Trnava.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund