Hlavina rozosmiala Dom umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 17. februára 2016, 09:16
  • Autor:am

Predvečer sviatka zamilovaných nepatril len luxusným večeriam či romantickým filmom vo dvojici. Nadšenci divadelného umenia v sobotu 13. februára zavítali do Domu umenia Piešťany a svoje rozhodnutie neoľutovali. Herci z Divadla Hlavina im predviedli komédiu z pera Stanislava Štepku s názvom Súpis dravcov.

Domom umenia sa niesla skvelá a veselá atmosféra hneď od počiatku. Prvou hviezdou večera sa tesne po usadení publika stal nečakane jeden z divákov, keď zaznela výzva preparkovať jeho vozidlo. Zdvihol sa zo sedadla a vyslúžil si búrlivý potlesk.

Dobre naladené publikum dokázalo zmysel pre humor, aj keď v hľadisku kultúrneho stánku zhasli svetlá a rozžiarili sa pódiové. Dveapolhodinové predstavenie nenechalo odpočívať ani jednu vrásku na diváckych tvárach. Prvý veľký potlesk hercom venovali, keď sa trafili do aktuálnej situácie v zdravotníctve. „Prepáčte, že dnes ordinujem sám, ale viete, sestričky stále štrajkujú,“ ozvalo sa z úst herca – lekára a publikum sa mu poďakovalo potleskom a povzbudivými výkrikmi.

Príbeh mladej vedkyne Anny so šoférom Reném blúdiacej naprieč Slovenskom, aby spísala lietajúce dravce, nie je len plný humoru a komických momentov. Publikum sa niekoľkokrát zamyslelo nad životnými prioritami, voľbou medzi úprimnosťou a mlčaním, či dokonca situáciou v krajine. Diváci sa i počas prestávky zhovárali a zabávali na dialógoch, po skončení hry hercom poďakovali dlhým standing ovation.

Herci divákov prinútili zamyslieť sa nad tým, kto dal človeku právo rozhodovať o tom, čo je správne, a pripomenuli, že hlúposť kvitne v každom kúte našej malebnej krajiny. V hre maestra Stanislava Štepku je aj mnoho zaujímavých a pravdivých myšlienok v nenapodobiteľnom západoslovenskom nárečí: „Neni krásne to naše Slovensko? Čím sme si ho od Pána Boha zaslúžili? Že sme držali celé tie roky hubu? Ale mám pocit, že niektorí naň ešte nedorástli…“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel