Na Troch kráľov hasili kanceláriu na Winterovej ulici

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2011, 12:25
  • Autor:(vd/HaZZ)

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni hasili dva požiare a zachraňovali človeka v zamknutom byte. K jednému zásahu ich však prehnali zbytočne – ohlásený požiar „sa nekonal“.

Z Hurbanovej ulice videli v pondelok 3. januára po štvrtej hodine popoludní podozrivé dymenie, ktoré malo vychádzať zo siedmeho poschodia činžiaka na Staničnej ulici. K zásahu vyrazili siedmi hasiči na dvoch autách, no po celej dĺžke spomínanej ulice nevideli hasiči žiadne príznaky horenia. Ako pravdepodobné sa podľa ohlasovateľa zdalo byť aj siedme poschodie činžiaka na Ulici A. Hlinku. Aj táto informácia sa však po prieskume činžiaka i jeho strechy ukázala ako mylná.

Štyria hasiči likvidovali v stredu 4. januára pred šestnástou hodinou požiar odpadkov na nádvorí opustenej základnej školy na sídlisku A. Trajana. Na uhasenie použili mechanické prostriedky, dohorievajúce a tlejúce smeti uhasili snehom.

Počas sviatku Troch kráľov vyrážali štyria piešťanskí hasiči k požiaru na Winterovu ulicu v Piešťanoch. Dym sa tu valil z kancelárie spoločnosti Elizabeth Caffe, nachádzajúcej sa v nadzemnom podlaží neďaleko mestskej ľadovej plochy. Hasiči si cestou k požiaru nasadili autonómne dýchacie prístroje, no prístup k objektu mali sťažený pre už spomínané klzisko. Do budovy sa dostali zozadu, od mestského parku. Pohotoví zamestnanci lokalizovali požiar dvoma práškovými prístrojmi, a keďže dvere do kancelárie, z ktorej vychádzal dym, boli zamknuté, hasiči vylomili sklenú výplň a požiar zlikvidovali. Predpokladanou príčinou požiaru môže byť ohorok z cigarety, pretože dym vychádzal z odpadovej nádoby v kancelárii. Odhadovaná škoda na majetku je 2987 eur, uchránené hodnoty sú však mnohonásobne vyššie, predstavujú čiastku takmer 133-tisíc eur.

Hasičov zavolali v sobotu 8. januára o 12.50 h k zásahu v bytovom dome na Žilinskej ceste. Čakali ich tam zdravotníci a policajti, ktorí sa nevedeli dostať dovnútra zamknutého bytu. Hasiči doň vnikli cez pootvorené okno pomocou výškovej techniky. Na zemi našli ležať staršiu osobu pri vedomí. Postarali sa
o ňu zdravotníci, ktorí ju ošetrili a previezli do nemocnice. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela