Píšu medzinárodnú „kuchárku“
PIEŠŤANY – Študenti aj pedagógovia Hotelovej akadémie Ľ. Wintera pripravujú medzinárodnú kuchársku knihu, do ktorej vpíšu aj naše slovenské recepty. Táto aktivita je súčasťou projektu Commenius s názvom Pohostinnosť je našou prioritou.
„Finálnym produktom bude kuchárska kniha receptov z Bulharska, Česka, Francúzska, Poľska, Slovenska a Turecka, v ktorej sa bude nachádzať aj slovník gastronomických výrazov,“ povedala nám koordinátorka projektu Jana Macháčová z piešťanskej hotelovej akadémie. Na projekte sa zúčastňuje šesť partnerských krajín. Ich prvé stretnutie sa uskutočnilo na Strednej hotelovej škole v Zlíne v dňoch 20.–27. novembra. „Hlavným cieľom stretnutia bola príprava aktivít a stanovenie úloh pre študentov, ktorí sa už pripravujú na ďalšie fórum. To sa uskutoční vo francúzskom Le Havre v marci,“ vysvetlila J. Macháčová.
Podľa Macháčovej významom tohto projektu je výmena informácií a rozvíjanie partnerských vzťahov medzi školami. Študenti sa zdokonalia nielen v používaní cudzích jazykov, ale zároveň si rozšíria vedomostí o európskych národoch a ich kultúrach.