Medový závin

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:07
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Všetky suroviny podľa priloženého zoznamu spolu zmiešame a 12 hodín necháme odležať. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú rozvaľkáme, natrieme lekvárom a navrch poukladáme posekané orechy. Zavinieme, potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť. Pečieme na 170 °C 30 až 45 minút.
Suroviny: 600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 100 g tuku (Hera a podobne), 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžica mletej škorice, 1 kávová lyžica mletých klinčekov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela