Nie je fešák, ale variť vie
V spolupráci s majstrom kuchárom Pavlom Pospíšilom vydal Richard Sulík netradičnú kuchársku knihu s názvom, ktorý parafrázujeme v titulku – Fešák nie som, ale variť viem!
V úvode sa „vyhráža“, že keď jedného dňa skončí v politike, stane sa kuchárskym experimentátorom a ponúka čitateľom dvanásť menu, každé pozostáva z predjedla, prvého chodu, hlavného jedla a dezertu. S dovolením autora niektoré z receptov postupne predstavíme aj čitateľom Piešťanského týždňa.
Guacamole
Ak nezoženiete čerstvý koriander, s týmto receptom ani nezačínajte. Žiadne také, že petržlenová vňať ako náhrada, to je len pre amatérov.
Koriander posekajte, posekajte na veľmi drobno aj šalotku (núdzovo cibuľu), nadrobno nakrájajte cherry paradajky aj avokádo (avokádo ihneď po rozkrojení pokvapkajte limetkovou alebo citrónovou šťavou, aby nezhnedlo) a na veľmi drobno čili papričku. Posoľte, okoreňte, prípadne ešte pridajte limetkovú šťavu a všetko zmiešajte. Guacamole je na svete, zoberte nachos a guacamole si nimi naberajte ako lyžičkou.
Ak poznáte recept na domáce nachos, ktoré budú lepšie ako tie kúpenské, pošlite mi ho, pls, na richard@sulik.sk.