Na úvod chudobné víťazstvo

  • Šport / Futbal
  • 27. júla 2017, 15:07
  • Autor:gak

Trnavský Spartak vykročil do nového ročníka futbalovej Fortuna ligy úspešne, no výkonom ostal za očakávaniami. Hral síce útočne, no v koncovke bol jalový. Našťastie, hostia boli na tom ešte horšie.

Futbalisti nastúpia proti Varšave už zajtra.

Ich najväčšiu šancu už v 1. minúte spálil Danko, ktorý sa predral do šestnástky domácich cez troch brániacich hráčov, no z uhla mieril len do Jakubecha. Na druhej strane sa v 3. minúte po chybe Antonova dostala k strele domáca nová posila Čanturišvili, no Gruzínec strieľal slabo a, navyše, do brániaceho hráča. Spartak sa ujal vedenia zanedlho, keď sa na hranici ofsajdu dostal k lopte Egho, priťukol ju Pekárovi a ten loptu zo šestnástky poslal za Bieszczadov chrbát.

Šancu vyrovnať mali hostia v 13. minúte, keď sa po chybe Čonku a Tótha dostal k lopte Koscelník, ale mieril len do Jakubecha. Domáce snaženie pridať druhý gól skončilo tiež bez vytúženého efektu. Najskôr v 20. minúte mieril po peknej kombinácii Pehlivan-Pekár-Egho posledný menovaný do nebies, štandardku o dve minúty po dobre zahranom signáli zakončil efektne Tóth, no bol len z toho prvý rohový kop Spartaka! Agilný Egho si v prvej polhodine vypracoval ešte jednu gólovú príležitosť, ale jeho strelu vyrazil brankár na roh.

Potom hra ustrnula a ďalšie vzrušenie zažilo 2134 divákov až po prestávke. Už v 48. minúte sa do šance cez Kavku dostal Čanturišvili, no strieľal nad, v 52. minúte ďalší pokus tohto hráča vyrazil brankár hostí na roh. V ďalších minútach hrali domáci opäť len na náhodu a od 70. minúty začali brániť jednogólové vedenie. Hostia sa síce dostali na dostrel Jakubechovej brány, no ani jedna ich strela medzi tri žrde nemierila. Bodku za nudným zápasom dal v 88. minúte striedajúci També, ktorý z dobrých 30 metrov vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára, no ten jeho strelu v páde vyrazil.

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: „Do zápasu sme vstúpili dobre, na začiatok Jakubech skvele zasiahol a onedlho sme dali gól. Do druhého polčasu sme pridali na agresivite, škoda, že sme nedali druhý gól. Posledných 20 minút som bol nervózny, pretože hrozilo vyrovnanie.“

■ Trnava – Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 5. Pekár

Zostavy – Spartak: Jakubech – Kadlec, Tóth, Godál, Čonka, Pehlivan, Greššák, Jirka (75. Mihálik), Pekár (90.+ Hladík), Čanturišvili, Egho (83. També),

MFK Zemplín: Bieszczad – Sviarčinskij, Kavka, Šosták, Šimčák, Žofčák, Grič, Koscelník, Danko (68. Turik), Božok (74. Antonov), Bragin

Cieľom Spartaka je postup do prvej šestky


Do novej sezóny vstúpil Spartak Trnava s novým trénerom, realizačným tímom i hráčskym kádrom. Posily si do zostavy vyberal nový kouč Nestor El Maestro sám, no zároveň si dal požiadavku, aby v klube zostalo gro skúsenejších hráčov. To však nezabránilo, aby z klubu po prvom kole neodchádzala do francúzskeho prvoligového klubu OSC Lille brankárska jednotka Adam Jakubech.

V novom ročníku chce Spartak splniť hlavný cieľ, a to po 22 kolách súťaže skončiť do šiesteho miesta. Ako poznamenal na predsezónnej tlačovke generálny manažér klubu Pavel Hoftych, sezóna to bude ťažká, pretože sa zmenil hrací model súťaže. „Liga by mala byť atraktívnejšia, uvidí sa však, čo nový model prinesie. Pre trénerov to nie je jednoduché, pretože v predchádzajúcich sezónach sa Spartak dostal na popredné miesta až vďaka záverečnému finišu, a mrzelo by nás, keby sme sa v marci 2018 do prvej šestky neprebojovali a nezabojovali o titul či pohár.“ K fámam o predaji Spartaka Číňanom Hoftych podotkol, že v deň zverejnenia článku majiteľ klubu navštívil hráčov v kabíne a ubezpečil ich, že klub nikomu nepredáva, že je to len mediálna hra, ktorá má zrejme narušiť ich koncentráciu pred prvým kolom Fortuna ligy.

Hráčsky káder je kompletný a nový tréner už neočakáva príchod ďalších futbalistov. „Ťažko povedať, či sme tím doplnili rovnakou kvalitou, aká odišla, to sa ukáže až v priebehu sezóny. Hráči, ktorí prišli, však majú svoju kvalitu a dobre sa s nimi pracuje,“ konštatoval Nestor El Maestro. „Máme dobre vyskladaný tím v defenzíve i ofenzíve a, samozrejme, chceme vyhrať každý zápas,“ dodal tréner.

Širší káder na Fortuna ligu:



Brankári: Adam Jakubech, Martin Vantruba, Dominik Takáč, Peter Urminský

Hráči: Andrej Kadlec, Oliver Janso, Slavko Lukič (SRB), Iľja Čeredničenko (UKR), Vachtang Čanturišvili (GRU), Issiaka Babatounde Bello (BEN), Yasin Pehlivan (AUT), Kubilay Yilmaz (AUT), Ivan Hladík, Kouakou Privat Yao (CIV), Tomáš Brigant, Matúš Čonka, Boris Godál, Martin Tóth, Filip Tomovič, Matej Oravec, Andrej Lovás, Robert Ndip Tambe (CAM), Lukáš Mihálik, Erik Jirka, Lukáš Greššák – kapitán, Štefan Pekár, Marvin Egho (AUT)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela