Trebatice budú hostiť futbalový kemp akadémie Interu Miláno

  • Šport / Futbal
  • 2. júna 2017, 09:15
  • Autor:Tomáš Horký

Hoci mládežnícky futbalový turnaj Slovak Junior Cup sa z Piešťan presúva do Nitry, do regiónu zavíta v júli futbalový kemp pre mládež Inter Academy Camp, ktorý sa pod hlavičkou talianskeho veľkoklubu uskutoční v Trebaticiach. Informácie o podujatí i ďalšie zaujímavé skutočnosti nám porozprával Radoslav Mlynár, zástupca Interu Miláno pre Slovensko a strednú Európu.

Slovak Junior Cup sa presúva do Nitry


Posledné dva roky sa počas letných mesiacov v Piešťanoch uskutočnil veľký mládežnícky turnaj PFK Junior Cup, v druhom roku už so zmeneným názvom Slovak Junior Cup. Turnaj, ktorého sa zúčastnil v oboch prípadoch i slávny AS Rím, sa však v Piešťanoch tento rok neuskutoční a konať sa bude v Nitre.

O dôvodoch presunu turnaja nám povedal jeho organizátor R. Mlynár: „Tretí ročník mládežníckeho medzinárodného turnaja Slovak Junior Cup organizujeme v Nitre v termíne 16.-18. júna. Počas úspešných predchádzajúcich dvoch ročníkov sa nám podarilo s kolegami vo výbornej spolupráci s Mestom Piešťany, Obcou Trebatice, miestnymi futbalovými klubmi a podporujúcimi partnermi položiť základy silného a významného mládežníckeho podujatia v regióne. Vďaka sile, kvalite a zvučnosti zúčastnených tímov sa povesť turnaja rýchlo rozšírila a sme v pozícii, keď sa nám kluby prihlasujú samy a rezervujú si miesta do ďalšieho ročníka, aby sa mohli konfrontovať a stretnúť s netradičnými súpermi na medzinárodnej úrovni. V rámci Slovak Junior Cup-u dnes už spolupracujeme s viacerými zahraničnými podujatiami podobného charakteru, dokonca sme dostali ponuku a prebiehajú rokovania o vstupe podujatia do skupiny najsilnejších turnajov v Európe pre sezónu 2018. Žiaľ, je nám veľmi ľúto, či už pre mesto Piešťany alebo región, že po zmenách v miestnom futbalovom klube sa vedenie rozhodlo viac nevyužívať naše služby pri organizovaní turnaja alebo letných kempov, ktoré sme v Piešťanoch organizovali od roku 2014.“

Ako sme už spomenuli, na futbalový turnaj si v oboch ročníkoch našli cestu mládežnícke tímy AS Rím. Tento rok ho zase nahradí iný veľkoklub – Inter Miláno. R. Mlynár nám prezradil, čo všetko je za tým, aby sa na Slovensko podarilo zlanáriť opätovne jeden z talianskych veľkoklubov: „Na predchádzajúcich ročníkoch sme privítali tímy zvučných mien zo Slovenska alebo ďalších šiestich európskych krajín. Na aktuálny ročník Slovak Junior Cup do Nitry napríklad pricestujú mládežníci z Interu Miláno. Nie je jednoduché pozvať na turnaj a do našich končín tímy takýchto zvučných mien, najmä ak za jednu sezónu dostanú tieto družstvá v každej kategórii do tisíc pozvánok z celého sveta na rôzne akcie. A ako sa to darí nám? Sú za tým moje osobné kontakty, referencie, dlhoročná spolupráca a priateľské vzťahy s klubmi, respektíve ich akadémiami. Veľkú rolu zohráva aj dôvera, bez nej by žiaden manažment veľkoklubu nepustil svoj tím, trénerov, hráčov na našu akciu. Podobne to bolo napríklad v minulom roku, keď sme v tíme AS Rím mohli privítať v Piešťanoch a Trebaticiach aj Cristiana Tottiho, syna slávnej talianskej a rímskej futbalovej ikony Francesca Tottiho, ktorý sa nám dodatočne poďakoval spôsobom jemu vlastným.“

Inter Academy Camp sa uskutoční v dvoch júlových turnusoch.

Kemp akadémie Interu Miláno v Trebaticiach


Spojenie piešťanského regiónu s talianskym futbalom však bude pokračovať. Tentoraz bude stredobodom pozornosti Inter Miláno, pod ktorého hlavičkou sa v júli uskutoční futbalový kemp v Trebaticiach.

„Novinkou pre náš región je určite letný kemp Inter Academy Camp Slovakia, prvý a jediný svojho druhu na Slovensku a v strednej Európe, ktorý organizujeme v spolupráci s akadémiu veľkoklubu F.C. Internazionale Milano. Kemp sa uskutoční v dvoch šesťdňových turnusoch, od 3. do 8. júla a od 10. do 15. júla, na futbalovom štadióne v Trebaticiach. Milovníci futbalu, chlapci a dievčatá vo veku od 5 do 17 rokov z regiónu, z celého Slovenska i okolitých krajín, si počas uvedených turnusov môžu vyskúšať tréningy a metodiku priamo pod vedením trénerov akadémie Interu. Ktovie, či o pár rôčikov práve niekto zo zúčastnených neposilní tím ‚nerazzurri‘ priamo v Miláne. Okrem účasti na tréningových procesoch vo forme denného kempu s možnosťou ubytovania pre cezpoľných‘ na deti a mládež čaká tréningová sada oblečenia Inter Academy Camp, zaujímavé rozhovory, rady a neopakovateľné zážitky,“ povedal patrón projektu R. Mlynár a prezradil aj ďalšie informácie, ktoré budú zaujímať najmä mládežníckych futbalových trénerov: „Zároveň počas obidvoch turnusov organizujeme seminár INTER Coaching Clinic pre trénerov, kde sa budú môcť v teoretickej aj praktickej časti dozvedieť o práci s mládežou pod metodikou talianskeho veľkoklubu.“

R. Mlynár (vpravo) sa stal zástupcom Interu Miláno pre Slovensko a strednú Európu.

Mlynár zastupuje Inter v strednej Európe


Práve R. Mlynár sa vďaka svojim známostiam stal partnerom Interu Miláno a bude ho na Slovensku i v strednej Európe v podobných projektoch zastupovať. Ako sa k tejto lukratívnej práci dostal a čo všetko obnáša, nám prezradil dnes už nový zástupca talianskeho veľkoklubu.

„Naše partnerstvo s F.C. Internazionale Milano sa rodilo dlhšie, i keď od samého začiatku s obojstranným záujmom o spoluprácu. Začalo to pred vyše šiestimi rokmi, keď sme si počas sústredení mužského tímu a účasti syna v detských kempoch Interu v Dolomitoch ‚padli do oka‘ s bývalými vlastníkmi klubu – rodinou Moratti. Naše debaty a projekty o možných aktivitách a spolupráci v našom regióne zlyhávali na istých striktných klauzulách a zmluvných podmienkach. Medzičasom, v posledných dvoch-troch rokoch, o podobnú spoluprácu prejavovali záujem kluby AC Miláno a AS Rím. Najmä s AS Rím sme priateľsky a partnersky naladení na jednu vlnovú dĺžku. Do toho všetkého na začiatku apríla tohto roka prišla ponuka z Interu, ktorá sa neodmieta. Pozvanie na centrálu F.C. Internazionale do Milána, obnovenie všetkých predchádzajúcich rokovaní s vyústením do dohody o spolupráci, partnerstve v rámci Slovenska a strednej Európy. Hlavným poslaním partnerstva je zastupovanie záujmov, projektov a aktivít Inter Academy v regióne, zároveň prinášať možnosti našim klubom, skupinám, trénerom rôznych vekových kategórií k účasti na stážach, akciách organizovaných v tréningových centrách na San Sire a sídle ‚nerazzurri‘ priamo v Miláne,“ priblížil R. Mlynár.

Mladým futbalistom prídu na kemp odovzdať skúsenosti tréneri z akadémie talianskeho veľkoklubu.

Viac podobných projektov v regióne?


Hoci sa spolupráca medzi R. Mlynárom a talianskym klubom začala len nedávno, aktivita priniesť do regiónu niečo nové a zaujímavé je viditeľná. Vzájomná spolupráca je v okolí Piešťan ojedinelá a vyzerá, že by sa podobné akcie a projekty mohli v regióne uskutočňovať častejšie.

„Sme síce len na začiatku spolupráce a za veľmi krátky čas sme začali pracovať na prvých krokoch – účasť mládežníkov Interu na turnaji Slovak Junior Cup v Nitre, organizácia letného kempu INTER Academy Camp Slovakia v Trebaticiach a seminár pre trénerov INTER Coaching Clinic. Plánujeme aj ďalšie aktivity, ako sú turnaje pod hlavičkou Interu Miláno, výmenné pobyty alebo otvorenie akadémie. O týchto možnostiach a ďalších plánoch budeme diskutovať so zástupcami, manažérmi klubu, ktorí navštívia Piešťany a Trebatice už o pár dní, začiatkom júna. Či budú podujatia podobného charakteru organizované v Piešťanoch a okolí, je len otázkou záujmu a vytvorenia priestoru zo strany samospráv alebo športových klubov. V každom prípade spájanie regiónu s prestížnou svetovou značkou vo forme veľkoklubu F.C. Internazionale s vyše šesťmiliónovou fanúšikovskou základňou má nevyčísliteľnú hodnotu a prezentáciu,“ zakončil R. Mlynár.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela