Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. februára 2017, 08:41
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Králik veselej vinárky


Potrebujem:
1 králika
300 g oravskej slaniny
2 cibule
5 paradajok
4 strúčiky cesnaku
3 dl bieleho vína
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
tymian
2 lyžice masla
1 lyžicu oleja
biely chlieb alebo bagetu

Králika naporciujem na menšie kúsky a opečiem na masle s olejom,
pridám nakrájanú cibuľu, paradajky ošúpem (najskôr ich zalejem vriacou vodou, nechám postáť, až potom ich zalejem studenou vodou) a potom pokrájam a dám ku králikovi. Pridám roztlačený cesnak, bobkový list, tymian, čierne korenie, soľ a zalejem vínom.

Nechám dusiť asi hodinu, kým mäso nezmäkne. Potom mäso vyberiem na misu a omáčku ešte povarím, aby sa zredukovala. Opečiem chlieb, potriem cesnakom, mäso poukladám na chlebík a polejem omáčkou. Je to netradičný recept, ale veľmi chutný. Mám ho overený a vždy urobí skvelý dojem.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Meniny má Ľudmila.
  • 16.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila