Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Naša najobľúbenejšia zeleninová
Potrebujem:
2 mrkvy
1 petržlen
štvrtinku zeleru
kaleráb
ďalšia zelenina je ľubovoľná – hrášok, zelená fazuľka, ružičkový kel…
vecheť – petržlenovú a zelerovú vňať zviazanú niťou do klbka
cesnak
1 lyžicu masla alebo 2 lyžice oleja
Do hrnca dám roztopiť maslo, pridám nasekaný cesnak a opečiem. Pokrájam zeleninu na menšie kúsky, ak sa ponáhľam, postrúham ju na strúhadle. Pridám zeleninu do hrnca, opečiem ju a zalejem vodou. Pridám tam bujón a vecheť, posolím a povarím tak 5 minút. Potom ju odstavím nabok a do polievky opatrne vkladám na malej lyžičke knedličky
Knedličky do polievky:
1 vajce
7 lyžičiek detskej krupice (môžete dať o 1 lyžičku krupice menej a namiesto toho pridať 2 lyžičky vločiek)
posekanú bazalku alebo petržlen
Vajce rozbijem do malého hrnčeka, pridám krupicu a bazalku a nechám postáť 10 minút. Musíte to dodržať, lebo sa knedličky rozvaria. Vkladám ich do odstavenej polievky na malej lyžičke. Potom dám hrniec späť na oheň a nechám prevariť. Knedličky nesolím.