Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Výborné guľky z mletého mäsa
Potrebujem:
500 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 2 rožky, 2 vajcia, 20 sušených marhúľ, rímsku rascu, nasekané bylinky – oregano, tymian, šalviu, bazalku, soľ, čili, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku
Rožky si namočím do studenej vody. Keď som začínala variť, dala som horúcu vodu, no rožky sa rozpadli a nedali sa vytlačiť. Takže studenú vodu z rožkov vytlačím, dám do misy, pridám mäso, vajcia, nadrobno nakrájané sušené marhule, nadrobno nakrájanú cibuľu, bylinky a tvarujem guľky. Plech poolejujem, poukladám naň guľky a pečiem na 180 °C asi polhodinu.
Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.