Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. augusta 2016, 09:40
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Medailóniky s hubami a vínom

Potrebujem:

2 kusy bravčovej panenky
100 g (alebo aspoň 5 kusov) húb, ak nemám,
môžu byť aj šampiňóny
2 lyžice masla
2 vetvičky rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
1,5 dl vína
1 dl šľahačkovej smotany
mleté čierne korenie

Mäso nakrájam na 1 cm hrubé plátky, roztlačím ich prstami a opečiem na masle. Panenku vyberiem, odložím nabok a prikryjem. Opečiem huby s roztlačeným cesnakom. (Ak sú hríby sušené, predtým ich zalejem vriacou vodou.) Potom ich zalejem vínom a smotanou. Osolím, okorením a omáčku povarím asi 5 minút. Do hotovej omáčky mäso len vložím a vypnem. Podávam s pečenými zemiakmi na rozmaríne. Na panvici nechám rozohriať olivový olej, pridám asi na 2-centimetrové kolieska pokrájané zemiaky (aj so šupou), ďalej pridám celé paradajky, rozmarín, posolím a opekám za stáleho miešania.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 16. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina