Variácie Zuzany a Rastislava Lukáčovcov v Starej lekárni

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy / Piešťany
  • 7. marca 2023, 07:07

Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany predstavuje významnú tvorbu ďalších výtvarníkov. V priestoroch Starej lekárne na Winterovej ulici sú od utorka 21. februára vystavené diela Zuzany a Rastislava Lukáčovcov. Výstava manželov pod názvom Variácie potrvá do 31. marca.

Obľúbenými motívmi autorov sú portrétna tvorba, krajinomaľba, kvetinové zátišia, mestá a chalupy, čierno-biele kresby. (Autor: MsKS)

Manželia Lukáčovci vyštudovali v rokoch 1992-1996 Školu úžitkového výtvarníctva v Košiciach, odbor Konzervátorstvo – reštaurátorstvo. V rokoch 2000-2005 začínali s predajom svojej autorskej tvorby na Kolonádovom moste v Piešťanoch. Zuzana sa dodnes venuje tvorbe a predaju svojich diel pod štatútom „slobodného umelca“. Rastislav sa v súčasnosti venuje výtvarnej tvorbe popri reštaurátorskej práci vo voľnom čase.

Obaja žijú a tvoria v okrese Topoľčany. Výstava olejomalieb a malieb akrylom v Starej lekárni je obsahovo venovaná ich obľúbeným motívom, ako sú portrétna tvorba, krajinomaľba, kvetinové zátišia, mestá a chalupy, čierno-biele kresby. 

(MsKS)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina