Havrani majú pre nefunkčný zimný štadión existenčné problémy

Činnosť mládežníckeho hokejového klubu HK Havrani Piešťany je vo vážnom ohrození. Pre nefunkčný zimný štadión nemá 180 detí už niekoľko mesiacov kde trénovať a hrať súťažné zápasy. Klub síce našiel dočasné útočisko v Novom Meste nad Váhom, no finančné náklady na fungovanie v azyle sú už pre klub neudržateľné.

Nad budúcnosťou hokeja v Piešťanoch visí veľký otáznik. (Autor: HK Havrani)

O aktuálnej situácii v klube nás v oficiálnom liste informoval Michal Peško, prezident HK Havrani Piešťany:

V súvislosti s aktuálnou situáciou sme nútení vás informovať o vážnom ohrození pokračovania v činnosti klubu HK Havrani, a tým aj úplného zániku hokeja v Piešťanoch. Vzhľadom ku komplikovanej a netransparentnej situácii ohľadne zimného štadióna v Piešťanoch sa klub dostal do situácie, ktorá ohrozuje jeho ďalšie fungovanie.

Napriek nefunkčnému zimnému štadiónu sa nám podarilo zabezpečiť dočasné pôsobisko v Novom Meste nad Váhom. Toto riešenie, za ktoré sme predstaviteľom Nového Mesta vďační, bolo už od samého začiatku pre klub iba dočasné a najmä ekonomicky neudržateľné. Na ľad v Novom Meste sa z objektívnych kapacitných dôvodov nedostávali všetky ročníky klubu v dostatočnom rozsahu. Na túto situáciu najviac doplatili tí najzraniteľnejší, teda najmenšie deti z prípravky a predprípravky. Bez týchto detí je činnosť akéhokoľvek športového klubu bezpredmetná, bez budúcnosti, ktorá zabezpečí pokračovanie klubu.

Vedenie klubu HK Havrani využilo všetky dostupné možnosti na zvrátenie tohto nepriaznivého stavu. Získali sme množstvo sponzorov a využili sme všetky dostupné nástroje na získanie potrebných finančných prostriedkov (vrátane verejnej zbierky). Za každú pomoc sme vďační, ale na pokrytie všetkých nákladov spojených s dochádzaním a pôsobením v Novom Meste je to však málo.

Tieto náklady predstavujú sumu 73 533 eur, ktorá v sebe zahŕňa náklady na cestovanie, prenájom ľadovej plochy, vybudovanie a prevádzku dočasnej mobilnej ľadovej plochy.

Viaceré naše žiadosti o dofinancovanie nákladov súvisiacich s Novým Mestom (v mesiacoch september a november 2022) mesto zamietlo. V iných mestách, ako sú Topoľčany, Trenčín, Dubnica nad Váhom, kde v rovnakom období došlo k rekonštrukcii a uzavretiu zimného štadióna, dotknutým klubom došlo k preplateniu dopravy a prenájmov za ľadovú plochu v inom meste, a to z úspor za energie počas doby rekonštrukcie štadiónov. V Piešťanoch klub v tomto nenašiel žiadnu podporu. Jediné, čo sme počuli, boli argumenty súvisiace so zlou ekonomickou situáciou na meste, najmä z dôvodov energetickej krízy. My sa pýtame, v iných mestách nie je energetická kríza? Alebo sa len na ňu lepšie pripravili?

Žiaľ, Piešťany sú mesto, kde je absolútny nezáujem o osud 180 detí a mládežnícky šport. Je nám ľúto, že po rokoch tvrdej driny dobrovoľníkov, trénerov a najmä zanietenia detí a ich rodičov to dospelo do štádia, keď musíme oznamovať vážne riziko konca klubu HK Havrani Piešťany.

Vzhľadom k uvedenému stavu podporujeme iniciatívu rodičov HK Havrani, ktorí idú verejne vyjadriť svoju nespokojnosť na zhromaždení v stredu 15. februára o 15:00 pred Mestským úradom v Piešťanoch, a tak využiť poslednú možnosť na záchranu svojho klubu.

Ing. Michal Peško, prezident HK Havrani

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela