Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 10:38
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Morčacie stehno na hrozne



Potrebujem:
1 vykostené morčacie stehno
1 strapec hrozna, najlepšie červeného
5 plátkov slaniny
2 cibule kúsok masla

Na dno pekáča uložím 2 plátky slaniny, na to položím morčacie stehno, ktoré veľmi málo posolím. Cibuľu nakrájam na plátky a nasypem na mäso spolu s hroznom. Navrch dám ostatnú slaninu a lyžičku masla. Neprilievam vodu, lebo hrozno, cibuľa aj mäso pustia veľa šťavy. Pekáč prikryjem, pečiem vo vyhriatej rúre asi 2 hodiny na 180 oC. Podávam s ryžou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 19. mája 2025
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard