Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 10:38
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Morčacie stehno na hrozne



Potrebujem:
1 vykostené morčacie stehno
1 strapec hrozna, najlepšie červeného
5 plátkov slaniny
2 cibule kúsok masla

Na dno pekáča uložím 2 plátky slaniny, na to položím morčacie stehno, ktoré veľmi málo posolím. Cibuľu nakrájam na plátky a nasypem na mäso spolu s hroznom. Navrch dám ostatnú slaninu a lyžičku masla. Neprilievam vodu, lebo hrozno, cibuľa aj mäso pustia veľa šťavy. Pekáč prikryjem, pečiem vo vyhriatej rúre asi 2 hodiny na 180 oC. Podávam s ryžou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 6. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom bozkávania. Meniny má Patrik, Patrícia.
  • 06.07.2025, 00:04
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 7. júla. Tento deň je Dňom čokolády a Medzinárodným dňom družstiev. Meniny má Oliver.
  • 07.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 7. júla 2025
Meniny má Oliver, zajtra Ivan