Náš dopisovateľ P. Sedláček oslávil sedemdesiatku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. júna 2016, 12:57
  • Autor:šg

Do radov sedemdesiatnikov pribudol v piatok 17. júna náš dopisovateľ Peter Sedláček. Vrbovský rodák býva už 44 rokov v Piešťanoch, no na svoje rodisko ani dnes nedá dopustiť. Práve o športových udalostiach z mesta spod šikmej veže už celé dve desaťročia píše do našich novín.

V pracovnej oblasti bol oslávenec počas celého života verný jedinej firme – Chirane Piešťany. V nej strávil vo viacerých funkciách neuveriteľných 45 rokov. Tomu sa teda povie vernosť. Vo voľnom čase sa otec dvoch synov venoval hlavne športu. Bavili ho hlavne loptové hry. Spočiatku sa venoval futbalu, no cudzie mu neboli ani ďalšie športy. Bol napríklad členom hádzanárskeho mužstva Piešťan, ktoré si v roku 1966 vybojovalo postup do vtedajšej druhej najvyššej československej súťaže – druhej ligy. Tú si však už nezahral, pretože narukoval. Venoval sa aj svojmu ďalšiemu obľúbenému športu – basketbalu. V ňom si ako dorastenec zahral ligu za Starú Turú a počas vojenčiny zasa obliekal dres Žatca. Po návrate z nej hrával za mužov Spartaka Piešťany. Ešte počas aktívnej činnosti sa tiež venoval rozhodovaniu v mládežníckych súťažiach v basketbale a hádzanej.

Po skončení aktívnej činnosti sa P. Sedláček dal na funkcionárčenie, či už ako tréner, rozhodca, organizátor, alebo usporiadateľ. Pätnásť rokov trénoval basketbalistov Vrbového, popritom mal vo svojom rodnom meste na starosti aj žiačky. Po zániku súťažného basketbalu vo Vrbovom začal spolu s Dušanom Burdejom trénovať basketbalové talenty v BKM Piešťany. Aj jeho zásluhou sa dnes môžu mladé piešťanské basketbalistky tešiť z medailí z majstrovstiev Slovenska. Peter pôsobil v basketbale dlhé roky aj ako rozhodca. V tejto funkcii sa dokonca predstavil na niektorých mládežníckych turnajoch v zahraničí, kde hrali nádeje z Piešťan. V súčasnosti rozhoduje Piešťanskú školskú basketbalovú ligu miešaných družstiev, ktorej je spolu s Milošom Drgoňom aj spoluorganizátorom. Spolupracuje s občianskym združením Zober loptu a nie drogy, vďaka ktorému sa podieľa na organizovaní turnajov v street basketbale v Piešťanoch a vo Vrbovom. Ako rozhodca pomáha CVČ Ahoj vo viacerých súťažiach.

Jeho synovia sa tiež venovali súťažne športu, starší bol v mládežníckej súťaži majster Slovenska v hádzanej a mladší hrával futbal súťažne za mládežnícke kategórie. Obaja sa dnes venujú športu len rekreačne. Pokračovateľmi v rodinnej tradícii sú vnuci Patrik a Dominik, ktorí hrávajú futbal za mládežnícke družstvá PFK Piešťany. Tým zasa jubilant chodí fandiť. Jubilantova manželka Mária si teda svoju polovičku doma veľmi neužije…

Aj v mene redakcie preto zaželajme čerstvému sedemdesiatnikovi ešte veľa zdravia do ďalších rokov na športoviskách i chuti do písania príspevkov do Piešťanského týždňa.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela