Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. júna 2016, 09:31
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Bravčové medailóniky s omáčkou



Potrebujem:
2 pásy bravčovej panenky
lyžicu masla
lyžicu olivového oleja
1 téglik šľahačkovej smotany
2 lyžičky dijonskej horčice
čierne korenie – nahrubo mleté

Panenku umyjem, osuším a nakrájam na hrubé kolieska – asi dvojcentimetrové. Roztlačím ich prstami na malé rezne a nesolím, iba pokorením. Na panvici rozohrejem maslo s olivovým olejom a vložím doň teľacie medailóniky. Prudko a krátko opečiem. Nie dlho, lebo vyschnú. Keď jeden prekrojím, musí byť ružový. Mäso vyberiem, nalejem do panvice šľahačku, pridám trochu dijonskej horčice a nechám variť, kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne. Samozrejme, stále to miešam.

Medailóniky podávam preliate omáčkou a ako prílohu dávam pečené zemiaky s rozmarínom. Na panvici nechám rozohriať olivový olej, pridám asi na 2-centimetrové kolieska pokrájané zemiaky (aj so šupou), ďalej pridám celé paradajky, rozmarín, posolím a opekám za stáleho miešania. Toto jedlo je fakt dobré, rýchle a efektné. Keď niekoho pozvete na večeru, tak si zaručene šplhnete.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 7. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Aj klienti z dennej nízkoprahovej služby Centra pomoci človeku v Piešťanoch priložili pri príležitosti Dňa Zeme ruku k dielu. Počas…
  • 02.05.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 3. mája 2025
Meniny má Galina, zajtra Florián