Haraburdy už pri zbere neodhadzujte, nachytajú vás!

  • Spravodajstvo
  • 14. septembra 2010, 12:13
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Na deviatom riadnom zasadaní Mestského zastupiteľstva v Piešťanoch, ktoré sa konalo 2. septembra v mestskej knižnici, predniesol polročnú správu o činnosti mestskej polície (MsP) jej náčelník Marcel Mihalik.

Koľko zásahov riešili vaši kolegovia?

– Od prvého januára do konca júna naše hliadky riešili 2970 priestupkov, z toho 2450 bolo v doprave. V spolupráci s policajným zborom, ale aj samostatne pomocou vlastných oznámení a zistení či pomocou kamerového systému, sme zadržali 45 osôb, ktoré sme predviedli na MsP. Tu sme zistili ich totožnosť. Naše hliadky zadržali aj desať osôb, ktoré spáchali trestný čin.

S ktorými priestupkami sa stretávate najčastejšie?

– Podobne ako v ostatných slovenských mestách aj v Piešťanoch je najväčším problémom doprava a s ňou spojené parkovanie, ale riešime aj ostatné priestupky v doprave. Tu je totiž najväčší spoločenský tlak nielen od občanov, ale aj od poslancov a vedenia mesta. Ako som už spomínal, z 2970 všetkých priestupkov až 2450 bolo v doprave. Druhým pálčivým problémom je porušovanie všeobecne záväzného nariadenia o čistote mesta a zábere verejného priestranstva.

Polícia zvykne kontrolovať nielen požívanie alkoholu u mladistvých v miestnych reštauráciách, ale monitoruje aj neporiadok v meste. Kto má v tomto smere prím?

– Každý týždeň sa stretávame najmä s víkendovým vyčíňaním opitých mladých ľudí, ktorí ničia všetko, čo im príde do cesty. Tieto nájazdy bývajú pravidelne, preto počas víkendov posilňujeme hliadky.

Spomínali ste, že v Piešťanoch pribudne ďalšia kamera, kde bude inštalovaná?

– Nejde iba o jednu kameru, pôjde o celý súbor. Jedna z nich je otočná, nainštalovali sme ju pri zbernom stredisku na ulici Pod Párovcami. Bude nasmerovaná tak, aby snímala príjazdovú cestu smerom od Trenčína.

Prečo ste sa rozhodli pre kameru práve v tomto priestore?

– Odkedy musia ľudia za odpad platiť, nechávajú ho za bránou zberného dvora. Potom to treba odpratávať. Ak tam bude kamera prepojená na mestskú políciu, myslím si, že sa tomuto problému vyhneme.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela