Otvoria novú atletickú dráhu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. septembra 2022, 23:01

Dvestopätnásť registrovaných atlétov z dvoch atletických klubov pôsobiacich v Piešťanoch – TJ Družba a Funny athletics aj široká športová verejnosť sa dočkali atletického športoviska, ktoré spĺňa svetové parametre. Takmer rok od začiatku stavebných prác (stavať sa začalo 16. septembra 2021) je výstavba atletickej dráhy a sektorov ukončená.

(Autor: vd)

Prínos nového atletického oválu zhodnotil Jozef Repčík, bývalý reprezentant v atletike, tréner a funkcionár klubu Funny athletics Piešťany: „Vybudovanie atletickej dráhy vnímam veľmi kladne nielen ako zlepšenie zázemia a tréningových podmienok pre atlétov, ale aj pre celý piešťanský šport. Nie každý si to uvedomuje, ale práve atletika je základ všetkých športov. Na Slovensku je veľmi málo 400-metrových atletických dráh s umelým povrchom, preto som veľmi rád, že práve v Piešťanoch sa takáto vybudovala. Vo vyspelejších krajinách je bežná vec mať takéto dráhy dokonca na ihriskách základných škôl.“

Atletický ovál na futbalovom štadióne má šesť dráh a dĺžku 400 metrov. Na západnej strane (pod tribúnou) pri bežeckej rovinke vzniklo rozbežisko s umelým povrchom a doskočisko pre skok ďaleký s pieskom, v severnej časti oblúka sa zrealizovala vodná priekopa, sektor skoku o tyči, sektor skoku do výšky a rozbežisko pre hod oštepom. Na južnej strane vo vnútri oválu je vybudovaný sektor vrhu guľou, sektor pre hod diskom a kladivom.

„Piešťanská atletika dostane konečne podobu atraktívneho športu s vlastným športoviskom. Či chceme, alebo nie, musíme kráčať s dobou a osloviť mladých športovcov modernizáciou športovísk a kvalitnými podmienkami pre šport. Mladí atléti nebudú musieť odchádzať na stredné školy mimo Piešťan, ktoré im ponúkajú kvalitnejšie podmienky. Môžu ostať doma, študovať doma a popritom trénovať na úrovni. V klube Funny athletics máme okolo 110 detí, ktoré doposiaľ videli tartanovú drahú len na pretekoch a teraz sa s ňou budú môcť zžiť na svojich tréningoch a vyskúšať si dráhu v rovnakom ‚šate‘ ako na pretekoch. Areál spĺňa podmienky pre usporiadanie pretekov regionálneho, celoslovenského, prípadne i európskeho významu, čo pomôže opäť viac zviditeľniť mesto,“ dodal Repčík.

„Trénujem v Piešťanoch atletickú mládež už 36 rokov. Žiadosť a prosba o atletickú dráhu bola v začiatkoch môjho trénovania v každom roku. Aj keď atléti z TJ Družba napriek zlým podmienkam podávajú skvelé výkony a získavajú medaily na majstrovstvách Slovenska, verím, že nová dráha nás posunie ešte k lepším výkonom,“ uzavrela Annamária Halmová z TJ Družba Piešťany.

Celková investícia bola 857 235 eur, Slovenský atletický zväz prispel sumou 250-tisíc eur. Slávnostné otvorenie atletickej dráhy za účasti športových osobností je naplánované na sobotu 24. septembra.

zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela