Horeli stohy slamy i strniská, vo Váhu sa utopil muž

Tropické horúčavy a s nimi búrky, požiare stohov, strnísk, porastov pri železnici, odtrhnutá strecha, popadané stromy, dopravné nehody áut i motocyklistov, zhorený stan bezdomovca a v závere tragédia vo vlnách rieky Váh, kde sa utopil muž z Moravian nad Váhom, to je v skratke hasičský sumár uplynulých dní.

V Bašovciach zhoreli v pondelok 18. júla dva stohy slamy. Foto: OR HaZZ Piešťany

V pondelok 18. júla popoludní piešťanskí hasiči likvidovali požiar trávy smerom na Drahovce pri čistiarni odpadových vôd. To ešte netušili, že večer im bude ešte horúcejšie pri likvidácii požiaru dvoch stohov slamy v katastri Bašoviec. S ohňom počas pondelkovej noci bojovali aj príslušníci DHZO Pobedim, Bašovce, Vrbové i Veľké Orvište.

Ešte sa ani nespamätali a už hasičov volali do Moravian nad Váhom, kde v utorok 19. júla okolo druhej v noci horelo strnisko. O dve hodiny nato ich zavolali na pomoc k zranenej žene v dome na Žilinskej ceste v Piešťanoch. Hasiči sa do domu dostali po rebríku. V byte ležala zranená žena, postarali sa o ňu záchranári.

Na vale pri potoku Dubová na Dlhej ulici v Piešťanoch horel v stredu 20. júla popoludní suchý porast na ploche asi štyristo metrov štvorcových. Hasiči požiar zlikvidovali a večer vyrážali opäť, tentoraz na diaľnicu. Havaroval tam vodič osobného auta, ktorý dostal za volantom záchvat. Hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc.

K stretu osobného auta s motocyklom vo štvrtok 21. júla krátko pred obedom došlo vo Vrbovom. O ťažko zraneného motocyklistu sa postarali hasiči a záchranári, ktorí ho odviezli do nemocnice. V ten istý deň pred ôsmou hodinou večer pomáhali hasiči na Holubyho ulici v Piešťanoch naložiť zranenú ženu z bytovky do sanitky.

Na križovatke ulíc Pod Párovcami – Sv. Cyrila a Metoda došlo v piatok 22. júla pred deviatou hodinou ráno k havárii motocykla s osobným autom. Ľahko zraneného motorkára ošetrili záchranári, hasiči vykonali potrebné opatrenia. V ten istý deň ešte vyrážali do Sokoloviec, kde zlikvidovali z cesty vytečený hydraulický olej z poškodeného traktoru.

V sobotu 23. júla sa hasiči takmer ani nezastavili. Prvý výjazd mali k dopravnej nehode troch osobných áut na diaľnici v smere Piešťany – Horná Streda. Prioritne riešili záchranu štyroch zranených rodinných príslušníkov – dve dospelé osoby a dve deti. Sanitky ranených odvážali do nemocnice, hasiči vykonali potrebné opatrenia.

Počas tropickej soboty narobil starosti hasičom vlak, ktorý prechádzal po vyprahnutej krajine, pričom zapaľoval trávu a porasty okolo trate. Hasiči tak riešili požiare pri železnici na trati medzi Piešťanmi a Drahovcami. Popoludňajšia búrka mala následky v Hlohovci aj v Leopoldove. Hasiči dvakrát odstraňovali popadané stromy a zavolali ich aj k odtrhnutej streche.

V ten večer sa ešte smažili ako v pekle nielen piešťanskí profesionáli, ale aj dobrovoľní z Pobedima, Prašníka, Vrbového a Brezovej pod Bradlom pri hasení rozľahlého požiaru strniska v katastri obce Prašník. Takmer 60-tisíc metrov štvorcových plochy hasili až do noci. Najdlhšie na zapáchajúcom čiernom zhorenisku boli domáci hasiči, ktorí požiarovisko preventívne zabezpečovali. Roľu pre istotu oborával traktorista.

Hoci nedeľa býva spravidla pokojná, na Vladimíra, čiže 24. júla, takou ani zďaleka nebola. Hasiči najskôr po piatej ráno vyrážali k požiaru kríkov na Vážsku ulicu v Piešťanoch a potom ich zavolali pod Krajinský most, kde mal v stane uhorieť muž bez domova. Bezdomovca však nenašli.

K Váhu sa v ten deň hasiči ponáhľali ešte raz. Okolo tretej popoludní tam mierili aj s člnom nielen policajti, piešťanskí hasiči, ale aj potápači z Trenčína, pretože bolo potrebné nájsť v rieke utopeného muža. Telo objavili potápači až vo vodnej nádrži Sĺňava.

V pondelok 25. júla došlo k havárii dvoch motorových vozidiel v obci Ratnovce, aj tu piešťanskí hasiči riešili následky nehody s jednou zranenou osobou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela