Ukrajinský balet vystúpi v Piešťanoch

Z dôvodu vojnovej situácie v krajine nemajú ukrajinskí baletní umelci a umelkyne možnosť vystupovať na ich prvej scéne – v Národnom divadle Ukrajiny Tarasa Ševčenka. Preto uskutočňujú oficiálne turné v krajinách Európskej únie s cieľom zachovať kultúrne dedičstvo a sprostredkovať krásu i vznešenosť ukrajinského umenia. Predstavia sa aj v Piešťanoch, konkrétne v piatok 24. júna o 19.30 h v Dome umenia.

Baletné predstavenie má charitatívny účel. (Autor: archív súboru)

Počas večera vystúpia sólisti Baletu Národného divadla Ukrajiny spolu s umeleckou riaditeľkou Olenou Filipievovou. Program je zložený z fragmentov inscenácií ukrajinského a svetového baletného repertoáru. Podujatie je súčasťou charitatívneho turné ukrajinského národného baletu na Slovensku.

Vstupné na podujatie je 20 eur, pričom vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany a v sieti Ticketportal. Rezervovať si ich môžete prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk. Vyzbierané financie zo vstupného poputujú na podporu Národného divadla Ukrajiny Tarasa Ševčenka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina