Tri tipy ako sa aj napriek horúčavám dobre vyspať

  • Inzercia
  • 16. júna 2022, 17:33

Napriek premenlivému počasiu je aktuálne naše územie čoraz častejšie vystavované vysokým letným horúčavám, ktoré nám komplikujú deň aj noc. V takýchto podmienkach je potom vytvorenie optimálneho prostredia na nočný relax náročné. Ak sme v horúcom období dlhodobo vystavení teplotám nad 30 °C, nočná regenerácia je problematická a krátka.

(Autor: red)

So správnymi stratégiami a zariadeniami to ale môžete zmeniť a nočný relax využiť na kompletnú regeneráciu vášho unaveného tela. Ktoré kroky vám v tomto smere najviac pomôžu?

Zaobstarajte si kvalitné posteľné obliečky

Súvislosť medzi kvalitou spánku a posteľnou bielizňou v lete je vedcami skúmaná už veľmi dlho. Rôznymi výskumami a praxou sa zistilo, že čím vyššia kvalita bielizne je, tým lepšie spíme.

Tento jav možno vysvetliť biologickými procesmi ľudského tela. Ľudia počas spánku vypotia v priemere pol litra vody, aby si regulovali telesnú teplotu. Ak posteľná bielizeň dokáže nasiaknuť a absorbovať tento pot, lepšie sa nám zaspáva a ráno sa nezobudíme premočení.

Skúste preto pri zariaďovaní spálne a jej obmene na kvalitné posteľné obliečky myslieť v intenzívnejšej miere a určite sa vám bude aj pri vysokých horúčavách spať oveľa lepšie.

Dodržujte biorytmus so šikovným toaletným stolíkom

Každý, kto dokáže žiť podľa svojich telesných hodín a vidí denné svetlo skoro ráno, zvyšuje produkciu spánkových hormónov. Najlepším spôsobom, ako analyzovať jednotlivé fázy spánku, sú nositeľné zariadenia a súvisiace aplikácie.

Pomôcť v dodržiavaní biorytmu vám však môže aj šikovný toaletný stolík v blízkosti postele, s ktorým je ranná aj večerná hygiena a príprava na spánok oveľa jednoduchšia. Tak si okolie spálne týmto originálnym kúskom nábytku vybavte aj vy a uvidíte, že spánok bude pohodlnejší.

Nepodceňujte správnu klímu v miestnosti

Aby sa nočné potenie minimalizovalo, nestačí si kúpiť len kvalitné posteľné obliečky a toaletný stolík. Spálňu treba upratať vyčistiť pomocou mobilných klimatizácií alebo ventilátorov a schladiť na príjemnú teplotu. Odborníci odporúčajú 18 °C, čo je docieliť niekedy naozaj ťažké, no pomáha vetrať ráno a večer, potom nechať cez deň zatvorené okná a dvere a zatemniť miestnosť.

K optimálnej klíme prospeje aj to, ak máte všetky elektronické zariadenia počas spánku vypnuté, aby nedošlo k napätiu v tele. Tak to vyskúšajte a uvidíte, že pri dodržaní týchto tipov sa vám bude v horúcom lete spať omnoho lepšie.

Zdroj obrázkov:

1. LightField Studios/Shutterstock.com

2. New Africa/Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela