Život slovenského Pavarottiho uvidíte na plátne Domu umenia

Azda každému Slovákovi pri zmienke o opere ihneď napadne svetoznámy umelec, operná hviezda a miláčik publika Peter Dvorský. Čo všetko má za sebou legenda, o ktorej sám Luciano Pavarotti povedal: „Myslím si, že môžem pokojne odísť, nový Pavarotti nastupuje na scénu,” sa dozviete vo štvrtok 7. apríla o 18.00 h v Dome umenia Piešťany.

Život Petra Dvorského si môžete pozrieť na plátne vo štvrtok 7. apríla o 18.00 h. Foto: continental-film.sk

Peter Dvorský – chlapec z malého slovenského mesta, ktorý sa nebál snívať, tvrdo cvičiť a odhodiť trému pri svojej prvej veľkej šanci ukázať, čo v ňom je. Nádherné divadelné úlohy, spolupráca s fantastickými orchestrami naprieč celým svetom a uznanie od najjagavejších hviezd operného neba. Človek, ktorý vnímal hudbu každou bunkou svojho tela, a na konci dňa úplne obyčajný tato a manžel. Umelec, ktorý nikdy nezabudol, odkiaľ je.

Peter Dvorský je talentovaný človek s obdivuhodným srdcom, ktorý inšpiruje dodnes. Vysoká kvalita umenia, výkony posúvajúce hranice, množstvo medzinárodných ocenení a jeho samotný postoj i filozofia sú jedinečným základom filmu, ktorý pútavým jazykom upozorňuje na dôležitosť umelcov a ich presah v ich tvorbe. Biografický dokument uvidíte v premiére, premietať ho budú v slovenskom jazyku a jeho dĺžka je 77 minút. Réžie, námetu a produkcie sa chopila Iveta Malachovská, scenár napísal Marián Turner. Vstupenky sú v hodnote päť eur.

V Dome umenia si môžete pozrieť aj ďalšie dva filmy – Šťastný nový rok 2: Dobro došli a Srdce na dlani.

Snímku Šťastný nový rok 2: Dobro došli premietnu v utorok 12. apríla o 18.00 h. Príbeh je voľným pokračovaním úspešného filmu Šťastný nový rok. Začína sa na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč udalostí, predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri „československom“ mori v Chorvátsku. Trojica Haniných priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice (v tomto prípade dokonca hranice Schengenu). Všetci v podstate nechtiac robia všetko, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali alebo ich vlastným príkladom odradili až tak, že k nej skoro ani nedôjde. Druhým filmom je Srdce na dlani, ktorý je v programe v stredu 13. apríla o 18.00 h. Josef (Boleslav Polívka) sa teší, že si po odchode do penzie konečne splní svoj dávny sen a stane sa pouličným klaunom. Svojím šarmom očarí aj ráznu Marušku (Eliška Balzerová), majiteľku pojazdnej kaviarne. Navyše sa k Jozefovi do vily práve sťahuje jeho dcéra Anička (Jana Pidrmanová) aj s päťročným Honzíkom. Domnieva sa, že s chlapmi definitívne skončila, ale stretnutie s dávnou láskou Pavlom (Matouš Ruml) ju zasiahne priamo do srdca. K Honzíkovi do škôlky nastupuje nové dievčatko Evička. Honzík prvýkrát zažíva pocity spojené s láskou, úplne sa v nich neorientuje, a tak zbiera rady od mamičky, dedka Jozefa alebo sympatického strýka Karla (Vladimír Polívka). Aj toho stretne v škôlke láska, keď sa zamiluje do Honzíkovej učiteľky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho zbližovania nebolo málo, Karlov basset Valček si veľmi rozumie s Eliškinou bassetkou Šalinou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela