Recept: Cestoviny carbonara s tekvicou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. januára 2016, 12:58
  • Autor:Z knihy Tekvica na našom stole/(vd)

Ponúkame recept z výnimočnej publikácie Otílie Jurgovej a Kataríny Sedlákovej. Autorky siahli po jednej z najtradičnejších plodín našich záhrad – tekvici. Knihu Tekvica na našom stole uviedli do života v Piešťanoch. Je v nej množstvo lahôdok, pretože tekvica môže na tanieri nielen fantasticky chutiť a vyzerať, ale mať aj desiatky lákavých podôb. Netreba zdôrazňovať, aká je zdravá!

SUROVINY (6 porcií):

400 g cestovín (špagety alebo iné), 150 g neúdenej prerastenej slaniny, 3 žĺtky, 250 g hokkaida, cesnak, parmezán, mleté čierne korenie, pažítka, petržlenová vňať

POSTUP:
Uvaríme špagety alebo iné cestoviny a scedíme. Na väčšej panvici upražíme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme a krátko podusíme nahrubo nastrúhanú tekvicu.

V miske vyšľaháme žĺtky s parmezánom, korením a cesnakom. Cestoviny vysypeme na slaninu a tekvicu, premiešame. Na horúce cestoviny nalejeme vymiešané žĺtky a všetko spolu zľahka premiešame na ohni asi minútu, kým vajíčka nezačnú tuhnúť. Pred podávaním posypeme nasekanými bylinkami.

Príprava tohto pokrmu vám zrejme nepotrvá dlhšie ako tridsať minút.

Užitočná rada: Keď cestoviny nahradíte bezlepkovými cestovinami, jedlo bude vhodné aj pre celiatikov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina