Majstrovstvá Slovenska patrili piešťanským veslárom

  • Veslovanie / Šport
  • 29. septembra 2021, 00:02

Veslársky klub Sĺňava Piešťany sa stal najúspešnejším na Majstrovstvách Slovenska vo veslovaní spomedzi všetkých zúčastnených klubov. Pretekári zo Sĺňavy popreháňali v posledný septembrový víkend na vodách Zlatých pieskov svojich súperov z Bratislavy, Šintavy a Šale a stali sa v bilancii so ziskom šestnástich majstrovských titulov, pätnástich strieborných a jedenástich bronzových priečok najúspešnejšími zberateľmi majstrovských medailí.

Mladšie žiačky Terézia Grosová (vľavo) a Stela Petrušková pri rozveslovaní pred štartom pretekov na Zlatých pieskoch. (Autor: Erika Jurgová)

Na jednodňových MSR súťažili na trati 500 metrov mladší žiaci a žiačky.  Medzi 12-ročnými skifárkami zvíťazila Terézia Grosová, na striebornej priečke nasledované Tamarou Kublovou a na štvrtej priečke Stelou Petruškovou. Svoju prvú bronzovú medailu si na MSR vybojoval medzi 11-ročnými začínajúci veslár Michal Kopál.  Na dvojskife sa stali majsterkami SR Terézia Grosová s Tamarou Kublovou, na bronzovú priečku dosiahli Stela Petrušková s Katarínou Mihálikovou. Očakávane si po zlato zo skifu na 1000m prišla do cieľa 13-ročná Ema Vavrová na novej lodi medzi 14-ročnými súperkami, za ňou na treťom mieste finišovala Sarah Kováčová a na piatom Kornélia Čačíková. Na dvojskife striebro patrilo Sarah Kováčovej s Emou Vavrovou a bronz Nine Platkovej s Kornéliou Čačíkovou.

Zlatú majstrovskú medailu si vybojovala Simona Weiszová na skife dorasteniek, medzi dorastencami Peter Strečanský, v starších žiakoch 14 ročných Viktor Jurga a trinásťročných Tomáš Latka.  Medzi mužmi triumfoval na skife Ondrej Kovačovič. Na dvojskifoch majú majstrovské tituly pre rok 2021 medzi dorastenkami Anna Kublová so Simonou Weiszovou, v žiackej kategórii Viktor Jurga a Alex Klein, dorastenci Marcel Škulec a Matej Ďuriš,  medzi mužmi Ondrej Kovačovič s Matúšom Vančom nasledovaní Petrom Strečanským s Marošom Slobodom. V kategórii paraveslovanie zvíťazil Krištof Kubala pred Ivanom Volfom.

Druhé miesta obsadili v disciplínach skifov a dvojskifov Anna Kublová, Alex Klein, Samuel Platko, Matej Ďuriš,  Sofia Gono a Gréta Malíková, Maroš Sloboda a Lillian Nastasia Pastorková, Oskar Gono a Tomáš Latka.  Bronzovými medailami boli ocenení aj Oskar Gono, Marcel Škulec na skife a Aneta Ferancová s Lilian Pastorkovou, Samuel Platko s Jakubom Grosom na dvojskife.   Medzi mužmi na dvojskife zostala tretia priečka pre Pavla Tarabu a Andreja Čechvalu.

Erika Jurgová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela