Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej: Kura tety Vierky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. októbra 2015, 14:30
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Potrebujem: celé kura, 1 citrón, olej, 5 zemiakov
Toto kura sme s deťmi vždy v nedeľu jedli na návšteve u dedula a tety Vierky. Je jednoduché a veľmi dobré. Fígeľ je v tom, že kura nacitrónujem, až potom nasolím a nechám v chladničke odpočívať (veľmi pekné slovo pre kura) aspoň hodinu, ale aj dlhšie.
Okorenené a na mesiačiky nakrájané osolené zemiaky uložím na pekáč okolo kuraťa a celé pokvapkám olejom. Pekáč prikryjem alobalom a dám piecť na 200 oC. Po polhodine odokryjem a dopekám na 180 oC až dozlatista. Naozaj netreba nič viac pridávať. Žiadne grilovacie korenie ani bylinky. Je to vynikajúce a deti sa vždy
veľmi tešili na dobrú a jednoduchú chuť. A na zemiaky – tie teda sú!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V rámci brigády s názvom Natrime si svoje mesto dostali staré zábradlia v Piešťanoch nový náter. Dobrovoľníci sa na spoločnej…
  • 11.05.2025, 09:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
Podvodníci, ktorí sa snažia všemožnými praktikami vylákať peniaze od samostatne žijúcich seniorov, úradovali aj v Piešťanoch. Do reakcie sa nám…
  • 11.05.2025, 00:01
  • Krimi / Piešťany / Spravodajstvo
nedeľa, 11. mája 2025
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác