V okolí supermarketov sa hromadia odpadky

Minulý týždeň sme zaslali otázku vedeniu obchodného reťazca Kaufland, či by nebolo možné vyčistiť okolie piešťanskej prevádzky na sídlisku Adama Trajana. Odpoveď prišla promptne do troch pracovných dní s tým, že zeleň dali vyčistiť.

Svah pri Kauflande dali vyčistiť, no po Veľkej noci sa tam stále nachádzalo množstvo odpadkov. (Autor: am)

Piešťany patria k čistejším mestám, o čo sa starajú nielen pracovníci Služieb mesta Piešťany, ale veľakrát k tomu prispievajú aj samotní obyvatelia. Svojpomocne organizujú brigády, aktivity a pomáhajú odstraňovaniu nežiaducich vecí porozhadzovaných po zemi.

Úplne iný je však pohľad v okolí obchodných domov, hypermarketov, kde sa hromadia odpadky jedna radosť. Uvedomujú si to aj v samotných predajniach, keďže v minulosti napríklad Tesco zorganizovalo „brigádu“ pre svojich zamestnancov, ktorí vzali vrecia a okolie hypermarketu vyupratovali.

Tentoraz sme sa na problém spýtali vedenia OD Kaufland, kde sa na svahu medzi predajňou a Bratislavskou cestou nachádzalo obrovské množstvo papierikov, fliaš a ďalších smetí. Zaujímalo nás, či neplánujú jarné upratovanie v okolí, prípadne brigádu.

Odpoveď prišla do troch pracovných dní. „Ďakujeme za váš podnet, svah sme nechali vyčistiť. Záleží nám, ako vyzerá okolie našich predajní, preto sa oň pravidelne staráme. Žiaľ, v prípade veternejších dní sa odpad z celého sídliska ocitne na spomenutom svahu,“ uviedla Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovensko.

Ideálne by však bolo, keby tam neporiadok ani nevznikal. Treba dbať na svoje pokladničné bloky, vrecká, obaly a ústrižky, aby ich vietor neodfúkol z nákupného vozíka tam, kde sa budú hromadiť a špatiť okolie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela