Covidové Vianoce

Covidové Vianoce, alebo ako si ich nenechať pokaziť vírusom. Milovníci Vianoc majú obavu, či tohtoročná atmosféra nepoškvrní sviatočné ovzdušie. Všade zúri vírus, poraziť ho sa zdá byť zatiaľ nemožné. Smerujeme k vianočnému lockdown a slovenskí biskupi razantne podporili očkovanie.

Ja niekedy neviem, či už to nerobia naschvál. (Autor: FB Prečo ľuďom hrabe?)

Avšak ani takáto cirkevná podpora nepomáha, aby mentálne najzaostalejšia politická strana, vedená ich vodcom Kotlebom nerobila všetko preto, aby sme si už najbližšie sviatočné obdobie pokazili nemocnicami preplnenými covidovými pacientmi.

Mentálnou slaboduchosťou sa kotlebovci do povedomia dostali už pred koronasvírusom, keď po vzore štúrovcov vystúpili na Kriváň. No netrafili ani na vrch, na ktorom sa to pred 180 rokmi udialo, ale ani pohorie. A tak si kotlebovci svojimi zelenými vlajkami miesto na tatranskom Kriváni zamávali na najvyššom vrchole Malej Fatry, na Veľkom Kriváni.

Ich schopnosť nepoužívať hlavu, čoho sa kotlebovci pravidelne domáhajú, preukázali aj nimi organizované protesty proti vládnym opatreniam na boj s pandémiou z 12. decembra.

Nielenže zvolali ľudí na námestia v čase, keď pandémia naberá na sile, ale aj symbolické miesta, ktoré si pre tento ich „vzdor“ zvolili, sú obdobne ako ten fatranský Kriváň dôkazom tragikomickosti tejto strany.

A tak kotlebovci v Bratislave proti vládnym opatreniam protestovali pred palácom prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá pravidelne za chaotické prijímanie opatrení vládu karhá.

Ešte stupídnejšie miesto si na protest vybrali v Banskej Bystrici. Kde poslanec národnej rady za kotlebovcov pri kritike opatrení proti šíreniu infekčnej choroby si za „tribúnu“ pre šírenie bludov vybral schodište morového stĺpu postaveného v roku 1719 na pamiatku obetiam pandémie, ktorá vyhubila polovicu Banskej Bystrice.

Pandémia, ktorú nás sužuje nie je vymyslená. Berie životy, ktoré bez nej ešte mohli dlhé roky pokračovať. Ničí hospodárske odvetvia. Opatrenia vlád, zdravotné či legislatívne sú prijímané pod tlakom času i pandemickej situácie. Majú medzery a často krát vyžadujú aj následné korekcie a prehodnotenia.

Aj po Vianociach sa zrejme treba psychicky prichystať na hádky o riešení pandémie. Pretože covid bude silnieť a slabnúť vo vlnách podľa toho, ako budú prijímané a odvolávané opatrenia.

Definitívne riešenie situácie aj podľa vyjadrení biskupov je až očkovanie. Ale to, čo ponúkajú kotlebovci, by mierilo len ku genocíde seniorov a ľudí s oslabenou imunitou.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela