Vidiecka roštenka na pive s opekanými zemiakmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. mája 2015, 09:28
  • Autor:HAĽW

(5 porcií) Suroviny:
50 g cibuľa, 750 g hovädzia roštenka, 350 g tmavé pivo, 200 g olej, 1000 g zemiaky, soľ, rasca

Technologický postup:
Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji. Keď chytí zlatu farbu, pridáme na plátky nakrájanú, osušenú, osolenú a okorenenú roštenku a zľahka opečieme po oboch stranách. Podlejeme tmavým pivom a necháme pár minút podusiť. Zemiaky vložíme do osolenej vody a varíme. Uvarené ich dáme na plech, posypeme rascou, prípadne štipkou čierneho korenia a dáme zapiecť do rúry na 15-20 minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 13. septembra. Tento deň je Dňom pozitívneho myslenia, Medzinárodným dňom čokolády a Medzinárodným dňom programátorov. Meniny má…
  • 13.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 15. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila