Vidiecka roštenka na pive s opekanými zemiakmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. mája 2015, 09:28
  • Autor:HAĽW

(5 porcií) Suroviny:
50 g cibuľa, 750 g hovädzia roštenka, 350 g tmavé pivo, 200 g olej, 1000 g zemiaky, soľ, rasca

Technologický postup:
Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji. Keď chytí zlatu farbu, pridáme na plátky nakrájanú, osušenú, osolenú a okorenenú roštenku a zľahka opečieme po oboch stranách. Podlejeme tmavým pivom a necháme pár minút podusiť. Zemiaky vložíme do osolenej vody a varíme. Uvarené ich dáme na plech, posypeme rascou, prípadne štipkou čierneho korenia a dáme zapiecť do rúry na 15-20 minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
piatok, 4. júla 2025
Meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod