Radnica utajuje aj zistenia netýkajúce sa bezpečnostnej komisie

  • Spravodajstvo
  • 21. apríla 2015, 13:43
  • Autor:jk

Vedenie piešťanskej radnice deklarovalo, že na otázky týkajúce sa bezpečnostného auditu a z neho vyplývajúcich závažných podozrení redakcii Piešťanského týždňa nemieni odpovedať. Mestský úrad však mlčí i pri našich iných zisteniach.

Ešte pred viac ako mesiacom sme zaslali súbor otázok, v ktorých sa nachádzali aj tie, ktoré vraj nemajú súvis s prácou bezpečnostnej komisie. Piešťanský primátor Miloš Tamajka totiž vyhlasuje, že firma illi, ktorá má s mestom uzavretú zmluvu na personálne poradenstvo, nemala prístup k údajom v počítačoch zamestnancov mesta. Taktiež ani ďalšie tretie osoby s nimi údajne nedošli do styku. Podľa našich informácií sa tak stalo v minimálne v jednom prípade, a to v podobe osoby Tibora Nyitraya, ktorá má s radnicou uzavretú dohodu o vykonaní práce.
T. Nyitray a viceprimátor Michal Hynek sú partnermi vo firme Stout & Sublime. Podobne to bolo aj vo firme e.seminarky.sk, v ktorej M. Hynek figuroval ako konateľ. Viceprimátor v minulosti – od septembra roku 2012 do júla 2013 – vykonával post asistenta smeráckemu poslancovi národnej rady Andrejovi Kolesíkovi. Práve v tomto období sa M. Hynek celoslovensky zviditeľnil kauzou vypracovávania záverečných prác pre vysokoškolských študentov. Školy tak dostávali desiatky prác vypracovaných nepravými autormi. Po zverejnení tohto prípadu denníkom SME M. Hynek z e.seminárky.sk prakticky hneď odišiel, aj keď tvrdil, že firma sa ničoho nezákonného nedopúšťa. Spoločnosť bola vymazaná z obchodného registra v júli 2013.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 21. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard