Kuracie medailóniky so šampiňónovou omáčkou, opekané zemiaky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. apríla 2015, 09:16
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
750 g kuracie prsia, 20 g hladká múka, 150 g olej, 150 g cibuľa, 250 g šampiňóny, 125 g sladká smotana, 1000 g zemiaky, soľ, korenie

Technologický postup:
Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme tuk, rezne z oboch strán opražíme a vyberieme. Cibuľu a šampiňóny očistíme, pokrájame a opražíme vo výpeku. Pridáme rezne, podlejeme trochou vody a dusíme, kým mäso nezmäkne – asi 20 minút. Nakoniec môžeme dochutiť smotanou. Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Vyberieme a uložíme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 20 minút. Uvedené množstvo surovín je na 5 porcií.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 5. novembra . Tento deň je Svetovým dňom behu. Meniny má dnes Imrich.
  • 05.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 5. novembra 2025
Meniny má Imrich, zajtra Renáta