Recept: Syrová roláda so špargľou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. marca 2015, 10:28
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
50 g masla, 50 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 20 g Cery na vymastenie plechu, 75 g parmezánu, 2 ČL dijonskej horčice, soľ, 4 vajcia, 250 g syru Lučina, 250 ml šľahačkovej smotany, 4 plátky želatíny, 50 g pažítky, 100 g šunky, 150 g zelenej špargle, citrónová šťava, 1 ČL masla

Technologický postup:
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a miešame do hladka. Odstavíme zo sporáka a postupne vmiešame mlieko, potom vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zovrieť, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Po odstavení vmiešame parmezán, horčicu a soľ. Necháme mierne vychladnúť, pridáme žĺtky a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame veľkú lyžicu snehu do omáčky, potom ju nalejeme do zvyšného snehu a zľahka miešame kovovou lyžicou. Cesto rozotrieme na vymastený plech a pečieme 15-20 minút pri teplote 190 °C. Tvrdé konce špargle odrežeme a dolné časti olúpeme škrabkou na špargľu. Do vriacej vody pridáme citrónovú šťavu, cukor a kúsok masla, špargľu krátko povaríme, potom vyberieme z vody a schladíme v nádobe s ľadom. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame k nej syr Lučina. Želatínu rozpustíme vo vode a primiešame. Zmes osolíme a pridáme nasekanú pažítku. Upečené cesto natrieme syrovým krémom, poukladáme špargľu a šunku a zrolujme. Chvíľu necháme postáť, nakrájame a podávame.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár