Limit počtu osôb dá zrejme stopku aj Kvetinovému korzu či umeleckým remeslám

Limit počtu návštevníkom na hromadnom podujatí aj v exteriéri dá zrejme stopku ďalším dvom veľkým podujatiam v Piešťanoch, ktoré organizátori pre tento rok doposiaľ nezrušili. Na september preplánované Tradičné umelecké remeslá, ale ani sprievodné podujatie jesennej Národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov Victoria Regia – Kvetinové korzo pre svoj otvorený charakter účasti návštevníkov nebude zrejme môcť reálne zabezpečiť maximálny limit tisíc osôb na podujatí či dvojmetrové povinné odstupy.

Kvetinové korzo v Piešťanoch je charakteristické množstvom účastníkov a ešte väčším množstvom divákov. (Autor: rs)

Problém pre podujatia uvedeného charakteru spočíva v avizovanom opatrení, že od 1. júla až do konca tohto roka bude môcť byť na verejných podujatiach maximálne tisíc osôb. A pri otvorenosti oboch zatiaľ ešte nezrušených jesenných podujatí v kúpeľnom meste sa dá len ťažko predstaviť, že by bolo celé centrum mesta napríklad ohradené a vstup na Kvetinové korzo či na Tradičné umelecké remeslá by bol organizátormi zabezpečený len cez turnikety.

To by bol zrejme jediný regulárny spôsob, ako vytvoriť priestor pre povinnú dezinfekciu rúk a dokázal by aj limitovať počet účastníkov z radov verejnosti na počet jednej tisícky.

Takéto obmedzenia s predpokladanou platnosťou až do konca roka už zrušili tradičné jarmoky v Hlohovci, ale aj Trnave, kde organizátori ohlásili, že najbližší možný termín pre ich uskutočnenie je až rok 2021.

V Piešťanoch pre pandémiu koronavírusu už bolo zrušené otvorenie letnej sezóny, CityFest či Prechádzka rozprávkovým parkom ako súčasť osláv Medzinárodného dňa detí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida