Dom umenia začína už v utorok premietať filmy

Ak už vám chýbali návštevy kultúrnych zariadení, filmové premietania a výstavy, máte sa na čo tešiť. Dvere návštevníkom od utorka 2. júna za sprísnených hygienických opatrení otvorí aj Dom umenia Piešťany.

Dom umenia. Foto: am

Program Domu umenia na mesiac jún teraz tvoria filmové premietania. Každý týždeň si na svoje prídu detskí diváci, milovníci česko-slovenskej kinematografie, ale aj priaznivci úspešných a nových filmov.

Musí byť pritom dodržaná povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest a dvojmetrová vzdialenosť medzi divákmi. Výnimku majú rodiny a partneri.

V utorok 2. júna o 18.00 h si budete môcť pozrieť Green Book – Oscarom ocenený najlepší celovečerný film roku 2018. Dvaja úplne odlišní ľudia (šofér a pianista) sa vydávajú na koncertné turné do miest na juhu krajiny, kde je hlboko zakorenený rasizmus. Film je inšpirovaný skutočným príbehom popisuje vznik krásneho, zmysluplného a jedinečného priateľstva.

Ďalší deň, v stredu 3. júna o 18.00 h sa môžete tešiť na snímku Príliš osobná známosť. Film prináša príbehy troch žien Simony, Natálie a Evy, ktoré sa poznajú alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko.

A vo štvrtok 4. júna o 16.00 h sú v Dome umenia vítaní detskí diváci. Animovaný príbeh Super maznáčikovia je o statočných zvieratkách. Túlavý pes Roger je rebel, ktorý pomôže každému, kto je v núdzi.

Okrem toho bude sprístupnená aj výstavné priestory. V Galérii nájdete Prieniky abstrakcie Heleny Galbavej, vo výstavnej sieni sú inštalované umelecké fotografie Kataríny Krajčovičovej a v Mini Galérii nájdete Súbornú výstavu výtvarného umenia. Na druhom poschodí je naďalej vystavená tvorba Jozefa Bubáka s názvom Symfónia o človeku.

Všetky výstavy si môžete prezrieť do 30. júna, a to utorok – piatok medzi 14.oo – 17.oo h a v sobota a nedeľu medzi 14.oo – 18.oo h. V pondelok je zatvorené.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela