Recept: Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. februára 2015, 09:36
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
4 PL extra panenského olivového oleja, 150 g kuracích pŕs, 1 strúčik cesnaku, 60 g sušených paradajok, 1 malý šalát červenej čakanky, 250 g vetvičiek zelenej špargle, 1 KL balzamikového octu z granátového jablka, soľ, mleté čierne korenie, korenie na gyros

Technologický postup:
Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200 °C.
Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky.
Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou, ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je streda 5. novembra . Tento deň je Svetovým dňom behu. Meniny má dnes Imrich.
  • 05.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 6. novembra 2025
Meniny má Renáta, zajtra René