Malí Drahovčania sa vrátia do vynovenej škôlky

Keď sa skončí karanténa a do materských škôl sa budú môcť opäť vrátiť deti, malí Drahovčania budú určite príjemne prekvapení. V miestnej škôlke totiž v čase, keď bola prázdna, hučali vŕtačky, kladivá a ďalšie stroje. Pavilón P2 prešiel rekonštrukciou.

Šikovné ruky pútavo vyzdobili interiér, deti sa majú na čo tešiť. (Autor: FB GIT s.r.o. a Miroslava Ledeckého)

Budova sa dočkala dôležitých úprav. Vrbovská firma GIT, s.r.o., vykonala zateplenie obvodových stien, úpravy osadenia existujúcich výplní otvorov na fasáde, ale pracovala aj na streche – išlo o zateplenie plochej strechy vrátane montáže novej krytiny, klampiarskych výrobkov, strechy a bleskozvodu. Okrem toho sa počas rekonštrukcie venovali aj kompletnej výmene vykurovacích telies a rozvodov kúrenia, nahradeniu pôvodného zdroja vykurovania a kompletnej výmene elektroinštalácie objektu s novými LED svietidlami.

Materská škola v Drahovciach dostala novú zateplenú fasádu.

Napriek tomu, že to mala byť drobná rekonštrukcia, starosta obce Miroslav Ledecký priznal, že keď po prvých búracích prácach dorazil do priestorov škôlky, ani ju nespoznal. Napokon sa však všetko podarilo obnoviť v čase, keď mali deti štátom nariadené zostať doma. Starosta dokonca akcentoval aj výbornú spoluprácu a komunikáciu s firmou, ktorá rekonštrukciu dodávala.

A určite i vďaka tomu mohli po skončení „hrubej“ roboty prísť do priestorov učiteľky, školníčka i upratovačka, aby svojimi starostlivými a usilovnými rukami spoločne priestor nielen upratali, vyčistili, vydezinfikovali a sprevádzkovali všetky vnútorné priestory. Do pavilónu opäť nainštalovali nábytok, hračky i ďalšie pomôcky a interiér, ktorý azda onedlho opäť bude ponímať detský smiech a krik, pestro vyzdobili. Deti sa tak po návrate do škôlky majú na čo tešiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea