Seniorom varili jedlá starých materí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. decembra 2014, 14:23
  • Autor:vd

Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch pripravili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku akciu s názvom Deň slovenskej kuchyne. V školskom zariadení Semafor varili v stredu 19. novembra jedlá našich starých materí.

„Naši študenti pripravili charakteristické slovenské pokrmy. K nim patrí napríklad kapustová polievka s klobásou a krúpami či pastiersky rezeň s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom s mrkvou,“ povedala nám majsterka odborného výcviku Miroslava Varhaníková.
Stravníci si mohli vybrať aj fazuľovú polievku so zeleninou a domácimi rezancami, zemiakové lokše s makom a lekvárom alebo važeckú pochúťku v zemiakovej placke. „Ja som si vybral bryndzové halušky so slaninkou a kyslé mlieko, pretože mi ich doma nemá kto navariť. Boli chutné a slaninka chrumkala pod zubami,“ povedal nám jeden zo stravníkov Jozef Dobiáš.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda