Folkloristi pomáhali deťom

Vytiahli kroje, čepce, krpce, ale aj fujary, basy či husle a vtiahli divákov do čias našich starých otcov a materí. Folkloristi z rôznych súborov Slovenska sa v nedeľu 23. februára postavili na pódium Domu umenia Piešťany, aby svojím umením pomáhali tým, ktorí to potrebujú.

foto: am

Národné osvetové centrum pripravilo sériu benefičných koncertov, ktoré sa už konali v Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Púchove a napokon v nedeľu aj v Piešťanoch. Podarilo sa tak spojiť kultúrny zážitok z folklóru s pomocou deťom, ktorých choroba ukrátila o bezstarostné detstvo.

V Dome umenia zatancovali, zahrali i zaspievali domáce súbory Slnečnica a Žito, ale aj Folklórny súbor Zobor, Folklórny súbor Šumiačan, Trombitáši Štefánikovci, Ľudová hudba Pokošovci a Vysokoškolský umelecký súbor Technik.

Program predstavenia bol bohatý, nechýbali rôzne oblasti folklóru, a tak si diváci mohli vychutnať vyhadzovačky, cifrovačky, ale aj piesne pripomínajúce dobu našich predkov.

Benefičný večer sa uskutočnil na podporu liečby bračekov – šesťročného Matiasa a päťročného Tobiasa, i detí z Ligy proti reumatizmu na Slovensku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana