Videonávrat k včerajšiemu protestu Piešťancov proti kotlebovcom

V piatok podvečer sa pred piešťanským mestským kultúrnym strediskom na Ulici A. Dubčeka zišlo odhadom 700 až 1000 odporcov ideológie, ktorú na Slovensku reprezentuje strana Kotlebovci – ĽSNS.

Na Ulici A. Dubčeka zišlo odhadom 700 až 1000 odporcov ideológie, ktorú na Slovensku reprezentuje strana Kotlebovci – ĽSNS. (Autor: pror)

Vo vnútri sály malej scény s kapacitou na sedenie 150 osôb aj so stojacimi v chodbe sa tlačilo zhruba 200 záujemcov. Tí čakali hlavne na „plamenný“ prejav Milana Mazureka. Napokon sa ho aj dočkali.

No auto, bývalého poslanca, ktorého za extrémistické reči právoplatne odsúdili si najprv muselo prekliesniť cestu cez mnohopočetnú skupinu protestujúcich Piešťancov.

Medzi ľuďmi, ktorí prišli vyjadriť nesúhlas s myšlienkami a rétorikou kotlebovcov bolo možné zhliadnuť piešťanského primátora Petra Jančoviča, ale aj známe osobnosti kultúrneho či spoločenského života kúpeľného mesta.

Ako napríklad právnik Roman Kvasnica, fotografku Katu Sedlák, či spoluautor novinárskou cenou ocenenej série článkov o zabudnutých architektonických pamiatkach Slovenska s názvom Čierne diery, Andreja Sarvaša, ale aj piešťanskú galeristku a dcéru fašistami zavraždeného dôstojníka povstaleckej armády z obdobia Slovenského národného povstania, Naďu Mikolášikovú. No i množstvo ďalších bežných ľudí či mladých študentov.

Protestujúci Kotlebových prívržencov vypískali, kričal im, že „fašistov v meste nechcú“, posielali ich domov, a to všetko doplnili transparentmi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia