Recept: Krehký jablčník s makom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. októbra 2014, 08:30
  • Autor:SOŠOaS

SUROVINY: 1 kg jabĺk, 0,5 kg práškového cukru, 6 vajec, 200 ml mlieka, 200 ml oleja, 0,3 kg polohrubej múky, 0,15 kg pomletého maku, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, čokoládová poleva

POSTUP:
Jablká očistíme, pokrájame na kocky a so 100 g cukru udusíme domäkka. Žĺtky vymiešame s 300 g cukru do peny, postupne pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. V miske zmiešame mak so zvyšným cukrom a asi s jednou tretinou cesta. Plech vystelieme alobalom, rozložíme naň udusené jablká, natrieme na ne najskôr makové a potom žlté cesto. Pečieme 25-30 minút. Vychladnutý koláč vyklopíme, odstránime alobal a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na kocky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Meniny má Ľudmila.
  • 16.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila