Recept: Krehký jablčník s makom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. októbra 2014, 08:30
  • Autor:SOŠOaS

SUROVINY: 1 kg jabĺk, 0,5 kg práškového cukru, 6 vajec, 200 ml mlieka, 200 ml oleja, 0,3 kg polohrubej múky, 0,15 kg pomletého maku, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, čokoládová poleva

POSTUP:
Jablká očistíme, pokrájame na kocky a so 100 g cukru udusíme domäkka. Žĺtky vymiešame s 300 g cukru do peny, postupne pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. V miske zmiešame mak so zvyšným cukrom a asi s jednou tretinou cesta. Plech vystelieme alobalom, rozložíme naň udusené jablká, natrieme na ne najskôr makové a potom žlté cesto. Pečieme 25-30 minút. Vychladnutý koláč vyklopíme, odstránime alobal a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na kocky.

0 Shares

Najnovšie správy

Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je streda 5. novembra . Tento deň je Svetovým dňom behu. Meniny má dnes Imrich.
  • 05.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 6. novembra 2025
Meniny má Renáta, zajtra René