Podpálil auto, horieť začal aj dom, skončil v rukách polície

Požiar úmyselne zapáleného auta sa rozšíril až na bytový dom v Trebaticiach. Polícia muža, ktorý je podozrivý z podpálenia auta, vypátrala a obvinila. Ešte v júli nadránom, na základe objednávky, podpálil páchateľ osobné auto Škoda Superb, ktoré bolo zaparkované v obci Trebatice.


Páchateľ auto polial horľavinou na dvoch miestach, pričom požiar sa rozšíril až na bočnú stenu bytového domu (Autor: KrPZ Trnava)

Auto polial horľavinou na dvoch miestach, pričom požiar sa rozšíril až na bočnú stenu bytového domu. Majiteľovi auta spôsobil, v tom čase neznámy páchateľ, škodu vyše 10 tisíc Eur a majiteľom bytového domu vyše 43 tisíc. Polícii na základe získaných informácií a aj pomocou kamerových záznamov v obci, sa podarilo ustáliť osobu páchateľa.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu poškodzovania cudzej veci 46 ročného Dušana z Piešťan. Polícia podozrivého recidivistu zadržala a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti a vyhýbať sa trestnému konaniu.

„Na prípade ďalej pracujeme a nevylučujeme vyvodenie trestnej zodpovednosti aj voči ďalším osobám. V prípade uznania viny, hrozí, za konanie z osobitného motívu (na objednávku), ktorým bola spôsobená značná škoda, odňatie slobody na tri až osem rokov,“ informovala trnavská policajný hovorkyňa Martina Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika