Čo ste vyhľadávali v roku 2019 na internete?

Veruže ani v „googli“ neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin nevyhral a predbehla ho nielen Zuzana Čaputová, ale i Anton Hrnko. K top udalostiam roka však patrí podľa Google aj ustanovujúce obecné zastupiteľstvo vo Fekišovciach, obci s tristo obyvateľmi. Medzi najčastejšie vyhľadávanými menami na Slovensku bol Karel Gott.

Spevák Karel Gott bol najvyhľadávanejším menom slovenských internetov. foto: FB Karel Gott

Na konci roka Google, ako najväčšia služba na vyhľadávanie na internete, zverejňuje štatistiky so slovami, ktoré ľudia v jednotlivých krajinách najviac „googlili“. Zoznamy sú založené na hľadaných výrazoch, ktoré boli v danom roku najnavštevovanejšie.

V rebríčku TOP najvyhľadávanejších v Google tak najvyhľadávanejšou frázou na Slovensku bol Karel Gott. Zrejme ako reakcia na úmrtie tohto úžasného umelca, ktorý dokázal svojím spevom osloviť všetky generácie. Až za velikánom československej hudby nasledovali majstrovstvá sveta v hokeji či prezidentské voľby.

Najčastejšie medzi Slovákmi a Slovenkami bola vyhľadávaná Zuzana Čaputová, za ňou nasledoval Anton Hrnko, Attila Végh či Petra Vlhová. Päticu vyhľadávaných osobností uzatváral „ja-som-vyhral“ Štefan Harabin. Za ním sa umiestnila Alena Zsuzsová. Jej „pasák“ Marian Kočner sa v prvej desiatke najvyhľadávanejších mien neumiestnil.

Zo zahraničných hviezd Slováci najviac v Google vyhľadávali „požieračku“ elektriny Nicki Minaj, ktorá svoj tohtoročný bratislavský koncert podľa jej zdôvodnení zrušila pre údajný nedostatok elektriny. Za ňou nasleduje Lady Gaga, Ivana Gottová, Bradley Cooper a Billie Eilis.

Medzi naj trendy udalosti podľa Google u nás patrili prezidentské voľby, za nimi nasledoval požiar Notre Dame a eurovoľby. Zemiaková medaila a štvrtá pozícia medzi top udalosťami v roku 2019 na Slovensku sa ušla Fekišovciam a ich obecným poslancom, ktorých počas ustanovujúceho zastupiteľstva starostka šikanovala a učila spievať hymnu. Starostkino „Ďoďu, píš!“ doslova zľudovelo.

Medzi najvtipnejšie vyhľadávania s výrazom „ako…“ sa dostali aj frázy ako pribrať či ako otehotnieť, ale aj ako sa zbaviť mravcov.

Jozef Vojčiniak, zdroj: Google

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela