Parkovisko na Nálepkovej je takmer dokončené

Približne od polovice novembra rekonštruovali parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch. Pribudlo asi 50 nových odstavných plôch, ostrovčeky, ale aj automatický rampový systém. Ten bude uvedený do prevádzky pravdepodobne tento týždeň.


Služby mesta Piešťany nechali zrekonštruovať približne tretinu parkoviska. (Autor: am)

Obnovené parkovisko otvorili pre vodičov v celom rozsahu v piatok 6. decembra. Podľa Hany Dupkaničovej, riaditeľky Služieb mesta Piešťany, išlo aj o to, že v sobotu sa v centre uskutočnil pochod čertov, ktorý do mesta prilákal tisíce návštevníkov, a tiež vodičov.

Parkovanie však v tomto čase, rovnako ako v uplynulých štyroch týždňoch, bolo zdarma, keďže nová rampa ešte nie je uvedená do prevádzky. To by sa malo zmeniť v priebehu tohto týždňa, avšak bude to závisieť aj od počasia. Práve počasie čiastočne skomplikovalo rekonštrukciu, keď po jej začatí prišli silné dažde, ktoré vystriedali mrazivé teploty.

Rekonštrukciu vykonala firma TKO EKOPRES II a jej súčasťou bola úprava povrchu vozovky na časti parkoviska, a to odfrézovanie a pokládku asfalto-betónu. Parkovisko upravili ostrovčekmi, pričom dopravný projektant zmenil umiestnenie niektorých státí a vzniklo približne 50 nových parkovacích miest. Pribudla aj zeleň, pričom žiadne dreviny nerúbali, len dva stromy presádzali.

„Túto rekonštrukciu sme v spolupráci s mestom vyvolali zmenou rampy, ktorú doposiaľ obsluhoval manuálne pracovník, no meníme ju na automatický systém. V priestore parkoviska budú umiestnené dve samostatné pokladne. Ľudia v nich zaplatia parkovné a rampa ich následne pustí von,“ povedala Dupkaničová, pričom doplnila, že snímané budú evidenčné čísla a pohyb áut by mal byť jednoduchší. Počas zimy bude rampa spúšťaná ako poloautomatický systém. Držitelia ZŤP kariet budú púšťaní obsluhou rampy.

So zmenou rampového systému bude v blízkej dobe súvisieť aj zmena dopravy pred parkoviskom. K rampe sa časom bude vstupovať popri Perle, nie ako doteraz z Nálepkovej. „Chceme odľahčiť dopravu, aby autá smerujúce do nemocnice alebo tamojších hotelov mali voľný prejazd,“ priblížila riaditeľka.

Zvyšok pôvodného asfaltu, ktorý odstránili z parkoviska, neputoval do odpadu. Služby mesta ho zužitkovali a ako asfaltová drť bol vo štvrtok 5. decembra použitý na vyrovnanie nerovností parkoviska zo zadnej strany cintorína na Bratislavskej ceste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela