Krátka tradícia Krumpľových hodov v Dubovanoch sa končí

  • Spravodajstvo / Región
  • 17. septembra 2014, 09:18
  • Autor:jk

Piaty ročník úspešného podujatia si zapísal do kroniky svoje posledné riadky. Konal sa v sále dubovianskeho obecného úradu, kam v nedeľu 14. septembra gazdinky doniesli svoje výtvory.

Slovo zemiak sa počas originálnych hodov, obdobne ako každý predchádzajúci ročník, skloňovalo vo všetkých pádoch. Jediným základným pravidlom tohto podujatia totiž je, aby základnou surovinou pochutiny bola typická slovenská plodina.
Na tanierikoch „ochutnávačov“ sa vedľa seba ocitli zemiakové krokety s údeným mäsom, zemiakové tyčinky s cesnakom, zemiakový mrežovník s pečeným čajom, jednohubky s nátierkou či zemiakový kôprovník. Miestne ženy dohromady pripravili 21 vzoriek.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 15. mája 2025
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár