Hody v Piešťanoch si užilo dvetisíc ľudí

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2014, 13:48
  • Autor:vd

Na Mariánskom námestí sa opäť po roku konali Piešťanské hody. Už tradične sa začali slávnostnou svätou omšou v Kostole sv. Štefana.

Námestie okolo svätostánku sa popoludní naplnilo ľuďmi, ktorým sa prihovorili primátor mesta Remo Cicutto, novovymenovaný rímskokatolícky kňaz Marián Ondrejka a riaditeľka mestského kultúrneho strediska Marta Jurčová. Po nich nasledovali koncerty v podaní dychovej hudby Chtelničanka, ktorú vystriedal Zdenko Sychra a Miriam Klimentová. Večer patril hudobnej skupine Profil.
Ľudia počúvali, podaktorí si aj zatancovali. Väčšina z nich využila slnečné nedeľné popoludnie na rozhovory v hlúčikoch s priateľmi a rodinnými príslušníkmi. Deti sa vyšantili na skákacom hrade a šmykľavke, alebo si nechali pomaľovať tváre. Bolo tu možné kúpiť si medovníkové srdce či iné drobné milé predmety, bez ktorých by hody neboli hodami. Nálada tu bola príjemne pokojná, užilo si ju na voľnom priestranstve, na trávnikoch i v parčíku pod stromami viac ako dvetisíc ľudí.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 19. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác