Divadelnú sezónu úspešne otvorili

Slovenská vokálna skupina v kombinácii s absolútnymi profesionálmi v oblasti baletu. Keď sa kapela Fragile spojila s Baletom Slovenského národného umenia, uchvátila táto kombinácia mnohých. Teraz si ju vychutnali aj diváci piešťanského Domu umenia a z ich reakcií bolo zreteľné, že si večer plný kultúry naozaj vychutnali.

Skupina Fragile zaspievala aj veľké popové hity. foto:autor

Utorok 24. septembra bol pre Dom umenia zvlášť výnimočný, oficiálne totiž vstúpil už do 39. umeleckej sezóny. Slávnostný večer pritom patril špičkovým umelcom. Najlepšia slovenská a‘capella skupina a najlepší baletný súbor sa spojili v projekte s názvom Fragile & Balet SND, pričom obe telesá predviedli, ako dokážu uchvátiť divákov svojím umením.

Fragile je kapela zložená z populárnych osobností, ktoré bez použitia nástrojov interpretujú najmä známe moderné skladby. Tie nechýbali ani v úvode večera, keď hviezdy ako Braňo Kostka, Martin Madej, Svetlana Rymarenko a ďalší predviedli napríklad megahit Havana od Camila Cabello, Timberlakeov Can‘t Stop the Feeling, alebo ako sám dirigent Kostka predstavil „skladbu skladieb“, Bohemian Rhapsody od legendárnej skupiny Queen. Medzi skladbami nechýbali tradičné žartíky a dobre naladení umelci rozosmiali aj divákov v hľadisku, ktorí im po každej skladbe venovali poriadne dlhý potlesk.

Po úvodnej sérii piesní prišiel rad aj na tanečníkov. Moderné choreografie striedali klasické, a kým baletky točili piruety na špičkách, vokalisti z Fragile nôtili Čajkovského či Bacha.

Po skončení predstavenia a búrlivom potlesku nasledovala slávnostná recepcia pri príležitosti otvorenia novej divadelnej sezóny. „Spojenie vokálneho zoskupenia Fragile a Baletu Slovenského národného divadla prinieslo svoje ovocie. Návštevníci prijali toto predstavenie s veľkými ováciami, takže ja si už len neskromne želám, aby 39. umelecká sezóna plynula tak, ako plynulo dnešné predstavenie,“ zhodnotila Edita Bjeloševičová, riaditeľka Domu umenia Piešťany. Táto kultúrna inštitúcia už teraz pripravuje program, v ktorom o niekoľko dní uvedie 21. ročník festivalu Piešťanské rendezvous s činohernými, hudobnými, ale aj výtvarnými podujatiami. Ani v tejto sezóne nebudú chýbať priame prenosy z newyorskej opery, obľúbené predstavenia z dielne profesionálnych i ochotníckych súborov či premietanie filmov, keďže Dom umenia je najväčším jednosálovým kinom na Slovensku. 

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela