Zariadenie pre seniorov zatvorili pre infekčné ochorenie

V Zariadení opatrovateľskej služby na Kalinčiakovej ulici v Piešťanoch zaznamenali infekčné ochorenie. Postihnutí sú ním nielen klienti, ale aj personál zariadenia.

Zariadenie na Kalinčiakovej ulici v Piešťanoch. Foto: am

Zariadenie podľa informácií hovorkyne Piešťan Drahomíry Moretovej zatvorili, štyroch klientov hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, šiesti skončili v iných zariadeniach mesta Piešťany a šesť klientov si vzali domov ich príbuzní.

„Z personálu je deväť pracovníkov práceneschopných, z toho piatim diagnostikovali toto ochorenie. Zdroj ochorenia je ťažké určiť, niektorí klienti sa nám vrátili z operácií z nemocníc, majú voľný pohyb, navštevujú iné zdravotnícke zariadenia, chodia sem návštevy, ale vplyv na ochorenie a jeho šírenie môže mať aj horúce počasie v minulých dňoch,“ uviedla Moretová.

V súčasnosti priestory zariadenia dezinfikujú, vymieňajú materiál, matrace a bielizeň.

Mesto Piešťany má podľa Moretovej šesť rôznych zariadení sociálnych služieb, za 25 rokov existencie v nich ani raz nezaznamenali ochorenie takéhoto rozsahu. Mesto Piešťany podľa jej vyjadrenia robí v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave všetko pre to, aby mohlo byť zariadenie opäť čo najskôr otvorené.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea