Počas horúčav ošetrili desiatich pacientov

Aj keď minulý týždeň došlo k ochladeniu a piešťanskí lekári na pracovisku urgentného príjmu si možno troška vydýchli, núdzu o pacientov nemali. Najviac kolabujúcich ľudí, aj keď to vraj nebolo až také masívne, zaznamenali na prelome mesiacov júl a august, keď sa teploty cez deň šplhali k štyridsiatke.


V dôsledku vysokých teplôt na urgentnom príjme piešťanskej nemocnice ošetrili asi desať pacientov, pričom dvoch prijali na pozorovanie. (Autor: vd)

„V dôsledku vysokých teplôt naši lekári a sestričky na urgentnom príjme ošetrili asi desať pacientov. Kolapsové stavy vznikli z dôvodu prehriatia organizmu a zanedbania pitného režimu. Pacientov ošetrili ambulantne, pričom dvoch sme prijali na pozorovanie z dôvodu vysokého veku,“ uviedla Mária Baďurová, vedúca sekretariátu Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch.

Ako už samotný názov urgentný príjem hovorí, slúži pacientom,  ktorí majú zdravotné problémy, ktoré ich môžu vážne ohroziť. Pracovisko je jednotným a samostatným oddelením, ktoré úzko spolupracuje s ostatnými oddeleniami, inými zdravotníckymi zariadeniami a Záchrannou zdravotnou službou. Je situované na prízemí nemocnice v blízkosti hlavného vchodu.

Urgentný príjem pozostáva z ambulancie interného lekárstva a chirurgie. Jeho súčasťou sú aj expektačné lôžka, na ktoré je možné pacienta umiestniť na určitú dobu. Po uzavretí diagnózy je pacient buď prijatý na lôžkové oddelenie nemocnice, alebo mu odporučia domácu liečbu.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea