Trnavská vodárenská pripravuje založenie dcérskej spoločnosti

  • Spravodajstvo
  • 19. júna 2014, 15:38
  • Autor:sita

O vzniku dcérskej spoločnosti má na budúci týždeň rozhodovať valné zhromaždenie, viacerí predstavitelia miest a obcí už avizovali, že za návrh nezahlasujú. Dcérska spoločnosť sa má starať o prevádzku vodovodov a kanalizácií, ktoré by si od materskej spoločnosti prenajímala.

Trnavská vodárenská spoločnosť pripravuje založenie dcérskej spoločnosti, v ktorej by mala stopercentnú majetkovú účasť. O vzniku dcérskej spoločnosti má na budúci týždeň rozhodovať valné zhromaždenie, viacerí predstavitelia miest a obcí už avizovali, že za návrh nezahlasujú. Vodárenskú spoločnosť vlastní približne sto miest a obcí regiónu.
Dcérska spoločnosť sa má starať o prevádzku vodovodov a kanalizácií, ktoré by si od materskej spoločnosti prenajímala. Trnavská vodárenská spoločnosť by sa za získané nájomné starala o investície a technické zhodnotenie infraštruktúry. Prípravy na vznik dcérskej spoločnosti odštartovalo valné zhromaždenie Trnavskej vodárenskej spoločnosti pred rokom.
"Boli urobené potrebné kroky, ale ku konečnému rozhodnutiu nám chýbajú dokonalé ekonomické analýzy a podklady,“ povedal predseda dozornej rady a primátor Piešťan Remo Cicutto. Naznačil tak, že za vznik dcérskej spoločnosti na valnom zhromaždení nezahlasuje. Zároveň vylúčil, že by sa chystala privatizácia vodární, pretože vodovodná aj kanalizačná sieť by aj po vzniku dcérskej spoločnosti zostala v majetku Trnavskej vodárenskej spoločnosti. V tomto zmysle sú podľa neho pripravované aj stanovy novej spoločnosti, ako aj zmluvy medzi pôvodnou a dcérskou spoločnosťou.
Vznik dcérskej spoločnosti by podľa generálneho riaditeľa vodární Mareka Gálika mal odstrániť presúvanie peňazí určených na údržbu sietí na výstavbu nových vodovodov a kanalizácií. Nové siete sa momentálne budujú na úkor potrebnej údržby starších, čím hrozí ich kritické opotrebovanie.

Trnavská vodárenská spoločnosť je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcionármi je 98 miest a obcí regiónu, najväčším je mesto Trnava, ktoré vlastní 29,676 percenta akcií. Čistý zisk spoločnosti za rok 2012 dosiahol takmer 70-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika